Jornada tècnica: Garnatxa blanca, vi per excel·lència de la Terra Alta

Data i hora

Divendres, 23 Novembre, 2012 - 09:30 - 13:30

Lloc

Casal de la Joventut de Gandesa (c. Enric Granados, s/n)

Població

Gandesa

Descripció de l'activitat

Jornada tècnica: Garnatxa blanca, vi per excel·lència de la Terra Alta
Lloc: Casal de Joventut de Gandesa

Jornada destinada a donar a conèixer als agents locals vinculats al turisme els vins dels cellers de la de nominació d'origen i les característiques típiques dels vins de garnatxa blanca.

El Consell Comarcal de la Terra Alta, beneficiari d’un ajut per desenvolupar el programa Pla de treball a les 7 comarques, està portant a terme l'estudi Competitivitat del sector vitivinícola a la Terra Alta, garnatxa blanca 2012 i el Pla director
 de l’enoturisme a la Terra Alta. A punt de finalitzar els treballs que estan realitzant les entitats redactores de la Universitat Rovira i Virgili, ha cregut convenient organitzar aquesta jornada per avançar al sector alguns dels resultats assolits.

Programa de la jornada
9:00 h Inauguració, a càrrec de Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta.
9.15 h - 9.30 h Importància i distribució de la garnatxa blanca, Jordi Rius, secretari del Consell Regulador de la DOTA.
9.30 h - 10.30 h Pla director de l’enoturisme a la Terra Alta. Resultats de la diagnosi, Jaume Salvat i Joan Vaqué (Grup de Recerca d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics, URV).
10.30 h - 11.00 h Pausa i cafè.
11.00 h - 11.45 h Des de la restauració al territori, l’experiència del Celler de l’Aspic al Priorat, Toni Bru, restaurador del Celler de l’Aspic a Falset.
11.45 h - 12.45 h Tipificació de la garnatxa blanca, Maite Edo, i degustació de tres estils de vins de garnatxa blanca 100%, Montse Nadal (Grup de Recerca en Vitivinicultura, URV).
12.45 h - 13.30 h Presentació dels cellers productors de garnatxa blanca 100%. Els vins dels cellers assistents a la jornada estaran classificats en tres grups d’estils diferents i podran ser degustats pels assistents.
13.30 h Cloenda. Jaume Descarrega, president del Consell Regulador de la DOTA.

Aquesta activitat forma part de les accions que tira endavant el programa Terra Alta+, una acció subvencionada per Servei d'Ocupació de Catalunya i pel Fons Social Europeu.

Més informació
www.terraaltames.cat

GPS: Latitud

41.053489

GPS: Longitud

0.437753

Localització

Javascript is required to view this map.