La Passió de Vilalba 2

Data i hora

Dissabte, 7 Abril, 2012 - 10:30 - 20:00

Lloc

Inici: plaça de Sant Antoni

Població

Vilalba dels Arcs

Descripció de l'activitat

Programa
10:30 h
Degustació de productes típics (tot el dia). Itinerari Viu la Passió (carrer Major).
Trobada d’artesans de les Terres de l’Ebre (tot el dia). Itinerari Viu la Passió (centre històric).
Obertura d’exposicions, cases museu i altres llocs d’interès (tot el dia). Itinerari Viu la Passió (centre històric).
11:00 h Tast de vins comentat (gratuït) i obertura de les Àmfores de la Passió. Al casal Rossinyol.
Cellers locals: Xavier Clua, Covilalba, Algramar, Vins del Tros, EcoVitres, la Bollidora i Bernaví. Denominació d'origen convidada: DO Montsant. Celler El Masroig.
11:30 h Cercavila pels carrers a càrrec del grup de batucada Catuxap. Itinerari Viu la Passió.
13:00 h Animació pels carrers a càrrec del grup de grallers de la Passió. Itinerari Viu la Passió.
17:00 h Representació de la Passió. Inici: plaça de Sant Antoni.
20:00 h Representació de tambors i bombos a càrrec del grup de soldats romans. Itinerari Viu la Passió (plaça de la Vila).


Dissabte Sant, durant tot el dia, mercat d’artesania i productes típics al centre històric, en el qual és pot adquirir uns bitllets i una copa per tastar els diferents vins del cellers de Vilalba dels Arcs i visitar els diferents atractius turístics com són l’església parroquial, la Confraria de Nostra Sra. de Gràcia, els porxos de la plaça, el jaciment arqueològic Turó del Calvari... entre altres o les cases museu Ca Coll (Camí de Sant Jaume de l’Ebre) o Casa Silveri (eines del camp). També pot visitar-se el museu del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe) Soldats a les Trinxeres.

Tast de vins comentat i obertura de les àmfores del vi de la Passió
Des de fa cinc anys el Patronat de la Passió de Vilalba dels Arcs elabora un vi a l'antiga, a símil del de l'època romana. Mitjançant el mètode d'assaig-error, durant aquests anys els enòlegs membres del Patronat han creat un vi amb cos i ànima que podria ser ben bé el que va beure el mateix Jesucrist a l'últim sopar. Les vinyes d'on s'extrau el vi són gairebé centenàries, de la varietat de garnatxa blanca, autòctona de la Terra Alta. Tot el procés és artesanal, des de la verema amb falçons i carregada a lloms d'un ruc fins als trasbalsos i l'emmagatzematge en unes àmfores de terrissa al fons d'un celler de la Casa Coll.

En el tast de vins s'obriran les àmfores en públic i es tastarà el Vi de la Passió per primera vegada després d'haver-se segellat mesos abans. Inscripcions a www.lapassiodevilalba.com
Conduiran el tast: Antoni Cutrona, professor de l’Escola Agrària de Gandesa; Jaume Martí, secretari de la DO Terra Alta; Sílvia Naranjo, RP de la Guia de vins de Catalunya; Jordi Alcover, director de la Guia de vins de Catalunya.

GPS: Latitud

41.120967

GPS: Longitud

0.409871

Localització

Javascript is required to view this map.