La Batalla de l'Ebre

Ruta en 4x4 pels voltants de la Fatarella

Ruta Batalla de l'Ebre

La Fatarella

Ruta oferida per: Rutes Borrell
Durada
: 3 hores aprox., ruta reduïda; entre 5 i 6 hores, ruta completa (inclou dinar a un restaurant)
Preu: 30 € (adults), 15 € (infants)
Requeriment: mínim 2 persones


 


La Batalla de l'Ebre va començar la mitjanit del dia 25 de juliol de 1938, quan les forces integrants de l'Exèrcit de l'Ebre del tinent coronel Modesto van creuar el riu trencant les línies defensives del Cos d'Exèrcit Marroquí del general Yagüe.

Per tant, aquesta ruta està enfocada a visitar i a reviure tots els fets que van afectar la zona durant aquesta batalla. Afortunadament, al territori s'han conservat espais emblemàtics, els quals un cop s'han reconstruït i arreglat estan llestos per visitar-los i gaudir de la història del passat.

Els espais que es visiten en aquesta ruta són el Memorial de les Camposines, espai on es ret homenatge a tots els hòmens que van lluitar i morir durant la Batalla de l'Ebre i on reposen els cossos dels combatents que hi van perdre la vida; les trinxeres de les Devees, on es pot observar el refugi que van construir els soldats de la oposició per dormir i la línia de la trinxera per tal de resguardar-se; el lloc de Comandament de la XV Brigada Internacional, on es visitarà la cova hospital, refugis excavats a la roca, monòlit construït el 1938 pel batalló de sapadors i la cova on es van instal·lar els comandaments d'aquesta brigada; el Poble Vell de Corbera d'Ebre, on es poden observar els carrers i cases en runes a conseqüència dels bombardeigs aeris i artilleria que van impactar contra aquesta població durant tota la batalla; la línia fortificada de la serra de la Fatarella, on hi ha un sistema format per grans construccions esglaonades de ciment, amb nius de metralladora, trinxeres i un gran nombre de refugis subterranis.

Després de la ruta hi haurà un aperitiu amb productes típics de la Fatarella.

Per a fer aquesta ruta es requereix un mínim de 2 persones. En cas de voler fer-la en solitari, poseu-vos en contacte amb Rutes Borrell i hi buscaran una solució.

Rutes Borrell us ofereix la possiblitat de realitzar un tast de vins comentat a càrrec d'un enòleg llicenciat, una excel·lent oportunitat per apropar-se a la cultura vitivinícola, adreçat a tots aquells que vulguen gaudir d'un tast on es donaran a conèixer les principals particularitats de la DO Terra Alta i on s'introduiran les principals qüestions relacionades amb l'apreciació dels vins, tot facilitant les bases per iniciar-se en la degustació.
El preu és de 10 € per persona i s'ha de fer en grups de sis persones com a mínim. Si hi esteu interessats, podeu fer la vostra reserva adicional trucant a un dels següents telèfons: 616 939 079 (Francesc) o 648 247 783 (Xavi).

 

Més informació
Rutes Borrell
Ctra. Circumval·lació, s/n
616 939 079 (Francesc) - 648 247 783 (Xavi)
43781 La Fatarella
info@rutesborrell.cat

http://www.rutesborrell.cat