La pedra seca

Ruta en 4x4 per la Fatarella

Cabana de pedra seca a la Fatarella

La Fatarella

Ruta oferida per: Rutes Borrell
Durada
: entre 2 i 3 hores
Preu: 30 € (adults), 15 € (infants)
Requeriment: mínim 2 persones

 

 La pedra seca és una tècnica constructiva que consisteix a col·locar les pedres (més o menys grans, més o menys treballades) agermanades les unes amb les altres sense cap altre material que les unisca; només arena seca per acabar d'omplir els buits que hi puguen quedar. Aquesta tècnica s'ha usat des de l'època prehistòrica fins avui en dia, tot passant per l'època medieval.

En aquesta ruta es visitaran obres construïdes seguint aquesta tècnica que conserva el territori de la Fatarella, concretament a la serra de les Paumeres.
Algunes d'aquestes construccions seran:
Els Canyerets, conjunt de tres cabanes, una cisterna i màrgens restaurats.
La Cabana de Cacano, cabana excepcional pel fet de tindre dos pisos
Els Masos, conjunt de masos construïts en pedra seca
Les Marjades de Pam, conjunt de cabanes, perxes i cisterna
I, finalment, els murs del camp de futbol de la població de la Fatarella i la Casa Ecològica, construïts actualment seguint la tècnica de la pedra seca.

Després de la ruta hi haurà un aperitiu amb productes típics de la Fatarella.

Per a fer aquesta ruta es requereix un mínim de 2 persones. En cas de voler fer-la en solitari, poseu-vos en contacte amb Rutes Borrell i hi buscaran una solució.

Rutes Borrell us ofereix la possiblitat de realitzar un tast de vins comentat a càrrec d'un enòleg llicenciat, una excel·lent oportunitat per apropar-se a la cultura vitivinícola, adreçat a tots aquells que vulguen gaudir d'un tast on es donaran a conèixer les principals particularitats de la DO Terra Alta i on s'introduiran les principals qüestions relacionades amb l'apreciació dels vins, tot facilitant les bases per iniciar-se en la degustació.
El preu és de 10 € per persona i s'ha de fer en grups de sis persones com a mínim. Si hi esteu interessats, podeu fer la vostra reserva adicional trucant a un dels següents telèfons: 616 939 079 (Francesc) o 648 247 783 (Xavi).

 

Més informació
Rutes Borrell
Ctra. Circumval·lació, s/n
616 939 079 (Francesc) - 648 247 783 (Xavi)
43781 La Fatarella
info@rutesborrell.cat
http://www.rutesborrell.cat