Sirga Festival 2014

Data i hora

Dilluns, 7 Juliol, 2014 - 10:00 - Diumenge, 20 Juliol, 2014 - 21:00

Lloc

Diversos espais de Flix, Ascó, Tortosa i Barcelona

Població

Flix

Descripció de l'activitat

Sirga Festival a Flix
Dates: del 7 al 20 de juliol
Llocs: diversos indrets de Flix (Ca Don Ventura, Escola Municipal de Música, Castell Nou, barca...), però també amb actes que puntualment tindran lloc a Ascó, Tortosa i Barcelona.

Festival internacional de música contemporània i patrimoni local, amb músics com: Pina Napolitano (piano) i Mats Gustafsson (free jazz), Ensemble Interface, Marco Fusi, Joan Marti Frasquiero Ums'n Jip.

També hi haurà projeccions d’OVNI i mapping al castell de Flix, de videoart al refugi antiaeri i una actuació del Festival Bouesia de polipoesia pels racons del poble.

Programa d'activitats

  • 2 concerts de música acusmàtica, un a la façana de l’església d’Ascó, amb videoprojecció, i un altre sense videoprojecció al Cinema de la Unió Social. Concert titulat Cinema per les orelles.
  • 2 concerts de música popular contemporània (pop-rock i DJ). Un concert de rock al castell de Flix a càrrec del grup membre de l'Associació de Musics de Flix The Invisible Sense; i l’altre, també al castell de Flix, a càrrec dels DJ locals Tow Truck i Sisco Pérez, amb projeccions visuals de Xènia Ciuraneta i d'Alba Francin.
  • 3 concerts de free jazz que portaran a Flix artistes de renom internacional com Mats Gustafsson o Àlex Reviriego.
  • 11 concerts de música contemporània que es desenvoluparan en diferents espais de Flix, a Ascó, al Conservatori de Tortosa i a l'Institut de Cultura Italiana de Barcelona. Entre els músics que els interpretaran cal destacar: la pianista italiana Pina Napolitano, el violinista també italià Marco Fusi, el duo suís de flautes dolces, veu i electrònica, UMS'n JIP, els conjunts Morphosis Ensemble i l’Ensemble Interface, el saxofonista rapitenc Joan Martí Fresquier, o Alcôme, un col·lectiu francès que treballa en la creació i difusió de la música acusmàtica.
  • 3 classes magistrals: Mats Gustafsson (free jazz), Pierluigi Billone (música contemporània), Curs de jazz i free jazz de Marcel Bagés.
  • 2 accions sonores pels carrers de Flix a càrrec del col·lectiu Rabera de Bouetes de Deltebre, els organitzadors del Festival Bouesia, i de la Banda de l'Escola de Música de Benissanet.
  • 5 instal·lacions audiovisuals: una instal·lació sonora amb micròfons aquàtics de Maurici Iregui al pas de barca de Flix, i quatre instal·lacions sonores i visuals a l’interior del castell de Flix. Una de l’arxiu OVNI del CCCB, coordinat per Rosa Llop, una altra de Daniel Figols i dos més de Mauricio Iregui, a l’interior i la pujada del castell.
  • 2 conferències sobre la comprensió de l'origen i l’evolució de la música actual. Una a càrrec d'Aina Vega i una altra, de Pierluigi Billone sobre certs aspectes de la seua música.

Vegeu notícia relacionada

Més informació
Facebook Sirga-Músiques de Recerca i Patrimoni
www.flix.cat

GPS: Latitud

41.231694

GPS: Longitud

0.549263

Localització

Javascript is required to view this map.