Sirga Festival 2015

Data i hora

Dissabte, 4 Juliol, 2015 - 10:00 - Dissabte, 18 Juliol, 2015 - 21:00

Lloc

Diversos espais de Flix. Ascó, Corbera, Miravet, Riba-roja, Tortosa, Vinebre, BCN

Població

Flix

Descripció de l'activitat

II Sirga Festival a Flix
Músiques de recerca i patrimoni
Dates: del 4 al 18 de juliol
Llocs: diversos indrets de Flix (església, refugi antiaeri, castell carlí, mercat, ermita, reserva natural de Sebes...), però també amb actes que puntualment tindran lloc a Ascó, Barcelona, Corbera d'Ebre, Miravet, Riba-roja d'Ebre, Tortosa i Vinebre.

Música contemporània instrumental, free jazz, electroacústica i experimentació sonora dins la segona edició del Sirga Festival, on s’han programat una vintena de concerts en diferents espais, dos tallers (de Soundpainting i d’acusmàtica i paisatge sonor) i una master class de composició a càrrec de Richard Barrett. També hi haurà diverses sessions de showroom d’intèrprets en què músics d’arreu del món mostraran els seus treballs.

Entre els participants, cal destacar el compositor anglès Richard Barrett, que sovint treballa amb elements extramusicals com ara les obres literàries de Samuel Beckett o la pintura de Roberto Mata. Per compondre utilitza programes informàtics propis i considera la improvisació lliure com un mètode de composició. A Flix oferirà una master class i a més estrenarà una obra composta expressament per al Sirga Festival per a l’Schreck Ensemble, un grup de música holandesa que interpreta i comissiona música electroacústica i que també tindrà una presència important dins el segon Sirga Festival.

Altres noms destacats que seran a Flix són el violoncel·lista belga Arne Deforce o el col·lectiu de música acusmàtica Alcôme de França, que ja hi va ser l’any passat.

Els espais
Entre les novetats, hi ha la incorporació de nous espais a Flix com el mercat municipal, on es farà un sopar concert amb música electrònica, projeccions i tast de vins; l’ermita o la Reserva Natural de Sebes, on actuaran els alumnes del taller de creació d’arts sonor de José Manuel Berenguer.

I fora de Flix: el castell templer de Miravet, on hi haurà un concert del col·lectiu Alcôme amb el seu dispositiu de difusió electrònica de més de 20 altaveus i amb projeccions a la façana del castell; l’espai històric Ca Don Joan de Vinebre o els carrers de Riba-roja d’Ebre, i s’està treballant amb l’Ajuntament de Corbera d’Ebre per dur a terme una de les actuacions a l’interior de l’església enrunada del Poble Vell. També hi haurà una actuació a Ascó.

De Flix a Chicago
Així mateix es manté la col·laboració amb l’Associació Catalana de Compositors amb la qual s’ha obert una convocatòria d’obres instrumentals. Les peces seleccionades dels compositors que s’hi presenten serà el contingut d’un concert que el 4 de juliol es farà a Barcelona a un lloc encara per determinar. La novetat és que també s’ha obert una col·laboració amb una associació de compositors de Chicago, l’Acces Contemporany Music (ACM), que permetrà fer a finals d’any un mini-Sirga Festival a Chicago amb l’Ensemble de Chicago interpretant música de compositors relacionats amb el festival de Flix. Paral·lelament en el Sirga Festival del 2016 es tocaran a Flix peces compostes per compositors de Chicago.

A més, el Sirga Festival també manté la col·laboració amb el Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Tortosa i l’Antena Cultural Tortosa de la URV, que enguany es traduirà en diversos concerts dins el Festival Felip Pedrell de Tortosa, al mes de novembre.

Organitzat per l’Associació d’Amics del Jazz de la Ribera d'Ebre, l'Ajuntament de Flix i l'Associació Cultural La Cana, sota la batuta del compositor i artista sonor flixanco Joan Bagés.

Més informació
sirgafestival.blogspot.com.es
Facebook Sirga-Músiques de Recerca i Patrimoni
www.flix.cat

GPS: Latitud

41.231694

GPS: Longitud

0.549263

Localització

Javascript is required to view this map.