Auditoria de les condicions d'accessibilitat de la Via Verda de la Terra Alta

0
La Via Verda de la Terra Alta és pionera en l’adequació d’una part del seu recorregut a tot tipus de persones independentment de la seua capacitat i forma part de la guia d’actius turístics accessibles que publica Predif i de les destinacions turístiques accessibles de Catalunya

Auditoria d'accessibilitat a la Via Verda de la Terra Alta

La Fundació dels Ferrocarrils Espanyols (FFE) està realitzant amb Predif (Associació Representativa de Discapacitats d'Espanya) un diagnòstic d'accessibilitat d'una sèrie de vies verdes, entre les quals s’ha seleccionat la Via Verda de la Terra Alta, analitzant amb detall tots els elements d'aquesta infraestructura (plataforma, viaductes, túnels, ponts, àrees de descans, etc.) i identificant aquells que podrien obstaculitzar o limitar el pas i l'orientació de persones amb qualsevol tipus de discapacitat. A més, s’estan analitzant una sèrie d'establiments i serveis turístics dels municipis mes propers a la Via Verda (allotjament, restauració, lloguer de bicicletes adaptades...) per auditar els seus nivells d'accessibilitat. Es pretén així que la Terra Alta puga proporcionar una oferta turística global a les persones amb discapacitat que visiten la Via Verda, les quals demanen disposar de serveis accessibles complementaris al recorregut.

La FFE té previst realitzar aquests diagnòstics per a totes les vies verdes de l'Estat espanyol. A partir d'aquests diagnòstics d'accessibilitat, es proposaran algunes actuacions específiques en les vies verdes analitzades, i altres de caràcter general per a totes les vies verdes. Totes les propostes generades es recolliran en un Guia de bones pràctiques per a la creació de vies verdes accessibles, que serà difosa a través de www.viasverdes.com, dirigida als dissenyadors i gestors de les vies verdes espanyoles.

També es publicarà una Guia de vies verdes accessibles sobre aquestes vies verdes, orientada al públic en general, especialment als que tenen algun tipus de discapacitat, així com a gestors, promotors, informadors turístics i periodistes, amb informació tant del recorregut com dels equipaments i serveis turístics propers analitzats. Aquesta publicació divulgativa i turística estarà disponible en paper, en línia i el seu contingut adaptat a l'aplicació app per a mòbils.

La Via Verda de la Terra Alta és pionera en l’adequació d’una part del seu recorregut a tot tipus de persones independentment de la seua capacitat i ja forma part de la guia d’actius turístics accessibles que publica Predif i també està inclosa dins les destinacions turístiques accessibles de Catalunya que es poden trobar a la web www.turismeperatothom.com.

14-3-2013
Turisme