El Certamen d'Art 3 Territoris donarà a conèixer els premiats el dia 31 de maig en una jornada cultural a Batea

0
El celler Altavins és l'escenari escollit per fer públiques les cinc obres premiades, de les 32 presentades per artistes del Matarranya, Morella i la Terra Alta

Jornada Cultural Certamen d'Art 3 Territoris

El dissabte 31 de maig, l'organització del I Certamen d’Art 3 Territoris donarà a conèixer els guardonats en una jornada cultural a Batea oberta a tothom, que començarà al matí amb l'obertura de l'exposició, acompanyada de tastos de vi i oli, tallers artesanals, conferències, un dinar d'inspiració ibèrica i, a la tarda, l'esperat veredicte del jurat amb l'entrega de premis.

Aquests premis, promoguts pel Celler Altavins, Rural Calaceite-Allotjaments rurals de Calaceit, La Casa dels Abeuradors-ArtTurisme de Gandesa, Mas de Flandí de Calaceit, Terres Magazine-revista digital de fotografia i viatges i Brogit Guiatges, tenen com a objectiu promoure la creació artística i artesanal al territori i donar a conèixer els actius patrimonials, culturals i històrics fomentant la formació de sinergies per a diversificar i aportar valor afegit a l’activitat turística.

Aquest projecte, a través de diversos actes arreu dels tres territoris (Matarranya, Morella i Terra Alta) i les seues àrees d’influència, té com a font d’inspiració el món rural i el seu desenvolupament turístic com a dinamitzador econòmic i, amb el suport de múltiples entitats i associacions artesanes, artístiques i culturals dels tres territoris, experimenta un procés de col·laboració multisectorial en una iniciativa cultural d’àmbit publicoprivada. Un projecte que pretén ser un punt de partida de diferents iniciatives culturals que aposten per la identificació amb el territori i la valorització dels seus actius.

Les obres presentades
S’hi han presentat 32 obres amb representació d’artistes de les tres comarques. El 17 de maig passat els membres del jurat van escollir les cinc obres guanyadores, que es donaran a conèixer durant la jornada cultural que se celebrarà el 31 de maig.

El preludi
Com a preludi de la jornada cultural del I Certamen Art 3 Territoris, divendres 30 de maig, a les 19.00 h, Elisenda Roca i Ignasi Blanch portaran el seu espectacle literari 1714: Àlbum il·lustrat (després de representar-lo a la Fira Litterarum de Móra d’Ebre) a La Casa dels Abeuradors de Gandesa.

Més informació
art3territoris.com

22-5-2014
Art i exposicions