El I Festival Mangatuna, principal novetat de la 3a Setmana Gastronòmica de la Tonyina Roja de l’Ametlla de Mar

0
Hi haurà un extens extens programa lúdic i cultural, menús Inèdit en restaurants locals, el Tuna Tour i el Tuna Race Balfegó

Festival Mangatuna a l'Ametlla de Mar

L’Ametlla de Mar acull per tercer any consecutiu la Setmana Gastronòmica de la Tonyina Roja a l’Ametlla de Mar, una cita lúdica, cultural i gastronòmica que gira entorn de la tonyina roja de la Mediterrània del Grup Balfegó.

El programa de les jornades, que se celebraran del 2 al 4 de maig, manté les activitats gastronòmiques i culinàries de l’Aula Balfegó impartides per diversos xefs locals i les conferències i accions dedicades a l’univers cultural japonès, i de nou, a l’Espai Market, el públic podrà gaudir d’activitats lúdiques japoneses, tallers, demostracions i jocs, a més de passejar entre les parades de venda d’articles esportius. Paral·lelament, catorze restaurants locals oferiran els Menús Inèdit amb tonyina roja del 2 a l'11 de maig.

La principal novetat, però, és el programa especial dedicat a la cultura del manga, el I Festival Mangatuna, un gran esdeveniment on, a més de les taules redones i conferències sobre el manga, destaquen el Cicle de pel·lícules d’anime, amb la projecció de llargmetratges i episodis de sèries de dibuixos animats japonesos, els concerts Cosplay, el karaoke lliure a l’escenari del poliesportiu municipal Galetet i l’exposició i demostració de consoles i videojocs especialitzats en còmic i manga a càrrec d’Expert Serafí, de l’Ametlla de Mar.

Diumenge, 4 de maig, tindrà lloc una nova edició del Tuna Race Balfegó, la ja popular travessia en aigües obertes en les quals els participants recorren distàncies de 2.500, 5.000 i 10.000 metres. Aquesta última, la més espectacular, comença en mar obert, concretament a les piscines d’aqüicultura de la tonyina roja del Grup Balfegó. Els participants seran traslladats amb vaixell des del port de l’Ametlla de Mar fins a les instal·lacions aquàtiques.

I com en d’altres edicions, de l'1 al 4 de maig, el creuer catamarà del Tuna Tour salparà del moll de l’Ametlla de Mar per portar els que tinguen ganes de navegar a visitar els vivers de les tonyines Balfegó.

28-4-2014
Turisme