El nadador Mauro Giaconia bat el rècord mundial d’ultramarató de 150 km nadant pel riu Ebre

0
Aquest nadador sicilià ha aconseguit batre el seu propi rècord, nadant des de Mequinensa fins a Deltebre i desafiant vent i onades a l'últim tram de riu

Mauro Giaconia bat el rècord mundial d’ultramarató de 150 km nadant pel riu Ebre

 

Mauro Giaconia ha aconseguit batre el rècord mundial d'ultramarató de 150 km nadant. Aquest nadador sicilià ha aconseguit batre el seu propi rècord de 101 km que es va disputar a Xile el 2009. Aquest cap de setmana el nadador va iniciar un nou intent, el de nadar 150 km pel riu Ebre. La matinada del dissabte 10 es llançava a Mequinensa (Aragó) a les 5.45 h i arribava a les Terres de l'Ebre, per la Pobla, a les 12.45 h, prosseguia el seu trajecte passant per Riba-roja d'Ebre, Flix, Ascó, Vinebre, Garcia, Móra d'Ebre, Móra la Nova, Ginestar, Miravet, Benifallet, Xerta, Tivenys, Aldover, Bítem, Tortosa, Amposta, Sant Jaume i Deltebre.

Aquesta prova ha transcorregut per les quatre comarques de l'Ebre, ha creuat tres preses: les de Riba-Roja, Flix i Xerta. Giaconia ha hagut de desafiar el vent i les onades a l'últim tram del riu, demostrant la seua força mental i la capacitat de concentració de cara a l'objectiu final, superant els diferents obstacles.

Al llarg de tot el trajecte ha estat acompanyat per dos barques de suport, amb personal especialitzat en la navegació pel riu Ebre (COPISA). Una primera a uns 300 metres, que indicava la direcció i, en una altra l'acompanyava la seua parella, que li oferia el suport logístic necessari per fer front a tota la despesa energètica i mental necessària per poder assolir aquest repte tan excepcional. A partir de Xerta, s'hi va incorporar un metge de medicina esportiva i una infermera que van controlar el seu estat de salut en l'últim tram. Cal destacar que durant tot el trajecte han estat en coordinació amb el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) que ha elaborat un protocol en cas d'emergència. El trajecte va estar seguit a través d'un GPS instal·lat a la barca principal, que va permetre localitzar el nadador i fer-ne el seguiment en tot moment.

A l'arribada a Tortosa, el nadador italià ja havia superat el seu propi rècord mundial. El temps no li ho va posar fàcil i va haver de lluitar per tal d'arribar a Amposta. Allí, a Amposta, es va plantejar de continuar, però gràcies a la seua força física i mental, acompanyada del seguiment i diagnòstic mèdic que certificava el seu bon estat per poder continuar, juntament amb els ànims i convenciment de la seua parella i el calor humà de l'equip que l'acompanyava, va decidir seguir endavant.

Finalment, Mauro Giaconia arribava a Deltebre, diumenge 11 d'agost, havent aconseguit el rècord mundial de 150 km nadant. Un cop aconseguit el repte, el nedador agraïa la feina feta a tot l'equip que el va acompanyar i emfatitzava la bellesa del riu i del territori.

Tant el director de l'Institut per al Desenvolupament de les Terres de l'Ebre (Idece) com la representant territorial de l'Esport a les Terres de l'Ebre van felicitar Mauro Giaconia pel seu rècord i van agrair a tot el personal el seu grau d'implicació i professionalitat. Aquesta fita encoratja a promoure l'organització d'altres esdeveniments que facen conèixer el riu i les Terres de l'Ebre mitjançant l'esport.

12-8-2013
Esports