El port de la Ràpita podria rebre creuers turístics a partir de l'any que ve

0
Un grup de treball format per la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament rapitenc, Ports de la Generalitat i la Cambra de Comerç de Tortosa porta a terme accions per desenvolupar el turisme de creuers al port de Sant Carles de la Ràpita

El port de la Ràpita podria rebre creuers turístics a partir de l'any que ve

La Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, Ports de la Generalitat i la Cambra de Comerç de Tortosa formen part del grup de treball creat per desenvolupar el projecte de fer arribar creuers al port de referència de les Terres de l’Ebre. Aquest grup ha dissenyat ja un pla d’actuació i ha portat a terme diverses accions per donar a conèixer a les companyies de creuers l’oferta turística, cultural i paisatgística del port de la Ràpita, com ara la creació de la marca Delta Ebre Port i l’assistència en fires d’àmbit internacional centrades en el món del turisme de creuers. A més a més, hi ajuda la declaració recent de les Terres de l’Ebre com a reserva de la biosfera.

Així, després de dos anys de treballs, el projecte per fer del port rapitenc un punt d’aturada de creuers turístics comença a prendre forma. Actualment ja hi ha tres empreses del sector interessades en aquesta destinació i els primers creuers podrien fer-hi escala l'any que ve.

Ateses les característiques del port de la Ràpita, situat a la badia dels Alfacs, els creuers idonis serien els de tripulacions d'entre 150 i 300 persones, que són de calat baix però de categoria alta i amb clients d’alt poder adquisitiu.

El model a seguir és el port de Palamós, on l’any passat van rebre més de 33.000 passatgers, amb un impacte econòmic per a la zona (juntament amb el port de Roses) de més de dos milions d’euros.

Mentre no es concreta l’arribada dels primers creuers, la Ràpita i Ports de la Generalitat continuaran amb la promoció del destí entre els operadors internacionals. Així, la Ràpita i la nova marca Delta Ebre Port s’han promocionat ja a Miami, on té lloc la principal fira del sector.

També estaran presents en certàmens d’Anglaterra (de la mà de la marina Sant Carles), a Alemanya i l’any vinent també a Barcelona, on tindrà lloc la principal fira de creuers de la Mediterrània.

El material promocional editat sobre Delta Ebre Port incideix en la zona com l’àrea natural més important de la Mediterrània occidental, amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre com a principal reclam, sense oblidar altres elements naturals i patrimonials del territori, des de la Via Verda i la gastronomia fins a les pintures rupestres d’Ulldecona, passant per l’enoturisme de la Terra Alta.

Durant la presentació d'aquesta iniciativa conjunta, el president de la Diputació, Josep Poblet, va subratllar que la demarcació és una potència turística, un àmbit estratègic de l'economia. Poblet també va fer esment a les xifres de visitants a les Terres de l'Ebre durant el primer semestre d'enguany. Segons aquestes dades, van arribar a aquest territori 195.836 turistes, que representa 543.387 pernoctacions.

6-8-2013
Turisme