Els veïns de Flix recuperen el pas de barca després d’un any en reparació

0
El servei, gratuït, s'ha recuperat aquesta setmana i permetrà que els pagesos locals ja no hagen de fer una volta de vuit quilòmetres per accedir a les seues finques

Pas de barca de Flix reparat

Des de la tarda de dimecres, 9 de gener, ja torna a estar operatiu el pas de barca de Flix. Després de la reparació i els arranjaments efectuats en els dos llaüts, el muntatge de la barca i les proves pertinents, s'ha pogut reprendre el servei. Si bé manca acabar l'adequació de la plataforma de la barca i que inicialment puguen haver-hi algunes restriccions pel que fa al pes de transport, el servei ja és operatiu.

La posada en marxa del pas de barca del meandre de Flix es fa un any després que deixés de funcionar per l’afonament d’un dels llaüts que el conformen a causa de les contínues filtracions d’aigua. El procés s’ha allargat per la necessitat de redactar un projecte de restauració i obrir un concurs públic per a la realització dels treballs, que van ser adjudicats per un import de 97.500 euros i que van anar a càrrec del calafat de Miravet.

Segons informa un diari provincial, la inversió l'ha sufragat el consistori flixanco, i ha comptat amb subvencions de la Diputació de Tarragona i la central nuclear d’Ascó. Un cop restaurats els dos llaüts (anomenats Democràcia i Nostra Senyora de l’Assumpció), una grua de gran tonatge es va encarregar de situar-los dins de l’aigua primer, per després ubicar-hi també la plataforma superior de la barca. 

El pas de barca es remunta a l’edat mitjana, però l’actual infraestructura data dels anys 50. Actualment dóna servei a pescadors fluvials i especialment als pagesos locals que tenen els seus horts i finques a l’altra banda del riu i que en el darrer any han hagut de fer 8 km de volta per poder accedir als seus terrenys de conreu.

Més informació
www.flix.cat
 

10-1-2013
Societat
Turisme