Els vins de la DO Terra Alta triomfen al Concurs Garnatxes del Món celebrat a Perpinyà

0
El vi La Fou Els Amelers 2011 hi ha obtingut una Gran Medalla d'Or; el Señora Carmen 2010, una Medalla d'Or, i el Diorama Garnatxa Blanca 2011, una Medalla de Plata

Raïm garnatxa blanca

El dijous 24 gener, Perpinyà es va convertir en la capital mundial de la garnatxa, amb la celebració de la primera edició del Concurs Garnatxes del Món, organitzat pel Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló (CIVR). Tres-cents seixanta-quatre vins provinents de set països (Austràlia, Sud-àfrica, Brasil, Espanya, França, Itàlia i Macedònia) van ser tastats per un jurat de vuitanta especialistes (enòlegs, sommeliers, importadors, periodistes...) de deu països diferents.

En aquesta primera edició, el jurat va concedir nou grans medalles d'or (vins qualificats entre 92 i 100): cinc per a vins de Rivesaltes, un Côtes du Rhône Villages, un DOC Cannonau di Sardegna i el triomfador català del concurs, La Fou Els Amelers 2011 (DO Terra Alta) del grup Roqueta, del celler La Fou de Batea.

En la segona categoria, la Medalla d'Or va anar a parar a tres vins catalans més, entre els quals un altre de la DO Terra Alta, el Señora Carmen 2010, de Vins del Tros. I finalment, la Medalla de Plata   encara distingia un altre vi de la DO Terra Alta: el Diorama Garnatxa Blanca 2011, de Bodegas Pinord.
 

Més informació
www.cupatges.cat

www.grenachesdumonde.com

30-1-2013
Gastronomia
Societat
Turisme