Festast arranca divendres a Tortosa amb les demostracions de cuiners amateurs com a principal novetat

0
Comptarà amb un espai celler, un espai cuina per al xou de fogons dels restauradors, una exposició dedicada al cuiner Llorenç Torrado i un mercat de petits productors

Festast a Tortosa

Festast, la fira alimentària de les Terres de l'Ebre, obre portes divendres al pavelló firal de Tortosa en una edició que torna a tindre com a públic objectiu el consumidor i el professional. Durant tres dies, de divendres a diumenge, la ciutadania està convidada a participar en les demostracions culinàries que els professionals de la cuina que participen a Festast han preparat. Dilluns serà la jornada dedicada als professionals, dia que hi haurà l'acte de presentació i d'adhesió a la campanya Cuina Catalana Patrimoni Immaterial de la Humanitat Unesco 2013.

El director de l'Incavi, Jordi Bort, serà l'encarregat d'inaugurar Festast divendres a les 19 h. Aquesta fira estarà oberta aquest primer dia fins a les 22.30 h, dissabte, de 12 h a 22.30 h, i diumenge, de 12 h a 21.30 h. Es posaran a la venda entrada + copa + 2 tastos per 6 € i tiquets de 5 tastos a 5 €.

Festast comptarà amb un espai celler, un espai cuina per al xou de fogons dels restauradors, una exposició dedicada al cuiner Llorenç Torrado i un mercat de petits productors. Escoles, com Via Magna o l'escola de l'Institut J. Bau, professionals de la restauració i, enguany per primera vegada, també cuiners amateurs participaran en les demostracions culinàries a l'espai central de la fira. Diumenge a la tarda es farà l'acte de lliurament dels III Premis Gastronòmics Llorenç Torrado. Durant els tres dies hi haurà conferències, presentacions de llibres, tast de vins i altres activitats.

La jornada de dilluns, dedicada als professionals, tindrà com a acte central la presentació de la campanya Cuina Catalana Patrimoni Immaterial de la Humanitat Unesco 2014. El president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, ha fet una crida als professionals i a la ciutadania en general a adherir-se a aquesta candidatura.

6es Jornades Gastronòmiques de l’Abadejo
Coincidint amb la celebració de Festast i amb el període de la Quaresma, s'han presentat les 6es Jornades Gastronòmiques de l'Abadejo, que organitza l'associació Platigot. Fins a Setmana Santa, 37 bars i restaurants de Tortosa, Campredó, Jesús i Roquetes oferiran uns menús on aquest peix tindrà un protagonisme destacat. Enguany es repeteix el paquet turístic, a 69 €, que inclou una nit d'hotel, esmorzar, visita guiada al Centre d'Interpretació de la Setmana Santa, degustació de productes típics i menús degustació a base d'abadejo.

6-3-2013
Gastronomia
Turisme