Flix impulsa el Sirga Festival, un certamen internacional que tindrà lloc del 7 al 20 de juliol

0
Durant dos setmanes aquest festival portarà a les Terres de l'Ebre músics d’arreu del món, entre els quals: Pina Napolitano (piano) i Mats Gustafsson (free jazz), Ensemble Interface, Marco Fusi, Joan Marti Frasquiero Ums'n Jip

Sirga Festival a Flix

La música contemporània instrumental, el free jazz, l’electroacústica i l’experimentació sonora confluiran el proper mes de juliol a Flix en el primer Sirga-Músiques de Recerca i Patrimoni, un festival amb vocació internacional impulsat per un col·lectiu de músics i persones de la Ribera d’Ebre encapçalades pel compositor i artista sonor flixanco Joan Bagés, que l’estiu passat ja va sorprendre amb la Nit Electro-Sonora al castell de Flix, una impactant fusió entre patrimoni històric i cultural, paisatge i creació artística i musical, que va fer sonar a dos indrets emblemàtics de Flix (el castell i Ca Don Ventura), les creacions de més de 60 músics d’arreu del món.

Durant dos setmanes, del 7 al 20 de juliol, el Sirga Festival portarà a Flix músics d’arreu del món, entre els quals destaquen: Pina Napolitano (piano) i Mats Gustafsson (free jazz), Ensemble Interface, Marco Fusi, Joan Marti Frasquiero Ums'n Jip. També hi haurà projeccions d’OVNI i mapping al castell de Flix, de videoart al refugi antiaeri i una actuació del Festival Bouesia de polipoesia pels racons del poble.

Al marge d’això, s’ha programat una classe magistral internacional de composició i seminari amb el compositor italià Pierluigi Billone i el col·lectiu internacional de músics Ensemble Interface, fundat a Frankfurt el 2009. Compositors de qualsevol edat i nacionalitat poden fer-hi la inscripció fins al 31 de maig. D’entre tots els inscrits se seleccionaran deu alumnes, cadascun dels quals rebrà una classe individual de 90 minuts amb Pierluigi Billone i podrà presentar i explicar una obra seua. Es farà una selecció de les quatre millors obres perquè siguen interpretades i enregistrades en àudio i vídeo en dos concerts que oferirà l’Ensemble Interface: un el 17 de juliol al Conservatori de Música de Tortosa, que ha comptat amb la col·laboració de l’Antena Cultural Tortosa de la Universitat Rovira i Virgili i del Conservatori de Música de Tortosa, i un altre, el dia 18 de juliol dins la programació del Sirga Festival a Flix.

Els organitzadors també han obert una convocatòria per al concert d’inauguració, perquè hi puguen presentar obres els membres de l’Associació Catalana de Compositors. L’objectiu és donar difusió al ric i interessant repertori de música creat per compositors catalans per a saxo i percussió. Aquest concert inaugural anirà a càrrec de Juan Jiménez (saxos) i Antonio Moreno (percussió), el dia 11 de juny. Hi ha de temps per presentar obres a aquesta convocatòria fins al 15 de maig.

El Sirga Festival és un certamen organitzat per l’Associació d’Amics del Jazz de la Ribera d'Ebre, l'Ajuntament de Flix i l'Associacio Cultural La Cana, de patrimoni arqueològic i històric, i naix amb la pretensió de ser un certamen de referència a Catalunya i al sud d’Europa. L’objectiu és que les institucions i administracions de totes les Terres de l'Ebre se’l facen seu perquè durant almenys dos setmanes dinamitzaran turísticament Flix i el territori i el projectaran internacionalment.


Més informació
Facebook Sirga-Músiques de Recerca i Patrimoni
www.flix.cat

11-4-2014
Cultura