Gubiana dels Ports presenta noves rutes guiades per Tortosa

0
Són itineraris ecoturístics en diumenge per descobrir la història, llegendes i anècdotes amb les rutes guiades 'Espurnes tortosines' o un passeig per les fortificacions amb la tècnica de la marxa nòrdica

Rutes per Tortosa-Gubiana dels Ports

L'empresa de serveis turístics Gubiana dels Ports ha presentat una nova iniciativa dedicada a promoure rutes guiades per Tortosa per descobrir o recordar història i tradicions d'una manera sostenible. La singularitat d'aquesta proposta és la tematització dels itineraris, que busquen descobrir la història, llegendes i anècdotes en cadascuna de les visites.

Els primers diumenges de mes, Gubiana proposa un passeig per les fortificacions de la ciutat amb la tècnica de la marxa nòrdica. Monitors especialitzats iniciaran els usuaris, durant les tres hores que dura la ruta, en la tècnica del Nordic Walking. El punt de trobada és el Museu de Tortosa a les 9.45 h. El preu és de 10 €.

Espurnes tortosines és el nom del paquet de rutes tematitzades que proposa aquesta empresa. Es faran els tercers diumenges de mes. La primera visita es fa diumenge vinent, 18 de gener, i està dedicada a la Tortosa jacobea.
Les rutes previstes són:
La Tortosa jacobea. Història antiga (18 de gener i 18 d'octubre)
La Tortosa templera. Ciutat medieval (15 de febrer i 15 de novembre)
La llegenda de l'Orde de l'Atxa (15 de març i 21 de juny)
La Tortosa marinera. El grau medieval, els torres, la llotja i l'ermita de Solicrú. (19 d'abril i 19 de juliol)
La cova d'en Rubí. La llegenda de Rufolet i la Cucafera (17 de maig)
El pont de barques i la mola de Catí (16 d'agost)
La marbrera de la Cinta. El jaspi tortosí (20 de setembre)
El pla de Sitges. Restes iberes (20 de desembre)

Més informació
www.gubiana.com

14-1-2015
Turisme