La 21a Mostra de Jazz portarà Paquito d’Rivera a Tortosa

0
En l'any del 25è aniversari d’Acadèmic, creadora d'aquest esdeveniment, hi haurà actuacions com la de Carmen París, Ignasi Terraza Trio, Big Band Tortosa, Soul Machine i els grups de l'Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. A més de Jazz al Museu, la Jazz Fira Disc o la Jazztronomia

XXI Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa es prepara per acollir un bon nombre d'actuacions musicals del 30 de juny al 5 de juliol. Serà en la XXI Mostra de Jazz de Tortosa, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa i Acadèmic.

El concert que obrirà oficialment aquesta mostra serà el de l’Acadèmic Big Band, amb la presentació de la Big Band Tortosa (dilluns 30 de juny, Teatre auditori Felip Pedrell) per commemorar el 25è aniversari d’Acadèmic, empresa creadora i organitzadora de la Mostra de Jazz Tortosa des de la primera edició.

També hi participa un clàssic de la Mostra de Jazz de Tortosa, Ignasi Terraza Trio, presentant-hi el seu darrer treball Imaginant Miró (dimarts 1 de juliol, Teatre auditori Felip Pedrell); un espectacle que combina les imatges de l’obra d’aquesta figura mundial de la pintura amb la música d'Ignasi Terraza. Aquest espectacle es va inaugurar a la National Galery de Washington i recentment al Museu Reina Sofia de Madrid.

L’actuació de més reconeixement internacional és la de Paquito d’Rivera, amb el seu espectacle Jazz Meets The Classics (dijous 3 de juliol, Teatre auditori Felip Pedrell), una col·lecció d’obres de compositors clàssics d’Europa i Amèrica.

Una cantant amb un gran talent, Carmen París, hi presentarà el seu darrer treball, Ejazz con jota (divendres 4 de juliol, Teatre auditori Felip Pedrell), una obra amb la qual fa confluir dos gèneres tan distants com el jazz i la jota.

Tancarà la XXI Mostra de Jazz de Tortosa la Soul Machine (dissabte 5 de juliol, parc Teodor González), amb una actuació plena de soul, funky i... gaudint de la bona música.

Altres activitats destacables són l’exposició de Jordi Vidal Salvat pel Rock’N Roll, la Jazztronomia (Observatori de l’Ebre), la Jazz Fira Disc i Jazz al Museu (activitat que mescla el jazz, la poesia i el vi).

La programació d’enguany es completa amb diverses actuacions dels grups seleccionats en la VIII edició de l'Espai del Jazz Jove dels Països Catalans, un certamen que pretén fomentar la participació a la Mostra de nous solistes o grups de jazz residents als Països Catalans i una plataforma per promoure artistes poc coneguts.

A més de la presència musical del jazz als carrers i locals de Tortosa, la Mostra comptarà amb la XI edició de les Jornades de Cuina Cajun, una elaborada fusió de plats de la cuina tradicional de les Terres de l’Ebre i de la gastronomia cajun, que organitza l’associació Platigot.

La Mostra de Jazz de Tortosa s’inclou dins de la programació musical estable de la ciutat. En les vint edicions anteriors hi han actuat artistes de prestigi internacional com ara Chick Corea, Michel Camilo, Yellowjackets, Marcus Miller, Soulbop Band (amb Bill Evans i Randy Brecker), Pedro Iturralde, Arturo Sandoval, Tete Montoliu, Chucho Valdés, Mezzoforte i Avisai Cohen, entre d’altres.

Consulteu el programa complet

Més informació
www.jazztortosa.com

11-6-2014
Música