La fira alimentària Festast de Tortosa prepara una nova edició per al cap de setmana del 8 a l'11 de març

0
Entre les novetats destaca la presència de la gastronomia de Le Puy-en-Velay i de la regió francesa d'Haute-Loire

Festast Tortosa 2013

L'Ajuntament i Fira Tortosa preparen una nova edició de la fira alimentària de les Terres de l'Ebre Festast, un certamen biennal que tant el sector com la ciutadania va acollir amb força èxit en les dos primeres edicions.

Festast es farà els dies 8, 9, 10 i 11 de març al pavelló firal de Remolins, a Tortosa. Els tres primers dies la fira estarà oberta al públic en general, mentre que el dilluns 11 de març serà la jornada dedicada als visitants professionals.

L'organització manté l'objectiu de repetir la superfície i els expositors de l'edició anterior, 4.000 m2 amb 71 empreses, que van repartir més d'11.000 tastos. Enguany es mantenen els preus de les consumicions i hi ha una rebaixa del 25 % del preu dels expositors.

Entre les novetats destaca la presència d'una delegació de Le Puy-en-Velay, ciutat agermanada amb Tortosa, i de la regió francesa d'Haute-Loire per presentar-hi la seua oferta gastronòmica.

Els sectors que seran presents a Festast 2013 són, entre d'altres, les denominacions d'origen (vins, caves i olis), productes de qualitat, distribuïdors, productors, producció ecològica, restaurants, comerços, pastisseria, turisme gastronòmic, escoles de cuina, etc. I hi haurà degustació, presentació de nous productes i demostracions culinàries.

El regidor Emili Lehmann ha destacat la bona acollida que va dispensar el sector a la jornada professional de l'última edició, que va comptar amb més de 400 persones del món de la cuina, i que enguany confien a tornar a repetir. Lehmann també ha recordat que es lliuraran els premis gastronòmics Llorenç Torrado en el marc de Festast.

L'alcalde ha valorat la bona salut d'aquesta fira de caràcter sectorial, que s'ha acabat fent biennal a petició del mateix sector, per tal de no coincidir amb la fira Alimentària, que es fa a Barcelona. També ha avançat que s'està treballant per posar en marxa algun nou certamen firal mitjançant la col·laboració publicoprivada.

23-1-2013
Fires
Gastronomia