La Ràpita actua d’altaveu de com seran les empreses del futur

0
La sala d’actes de la llotja de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita ha acollit aquest dilluns, 25 de febrer, el quart Fòrum Turístic de la Ràpita

IV Fòrum Turístic de la Ràpita

Aquest dilluns, 25 de febrer, la sala d’actes de la llotja pesquera de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita ha acollit el IV Fòrum Turístic de la Ràpita, organitzat per la Regidoria de Turisme. Articular un projecte comunitari de desenvolupament turístic a través de comunitats d’aprenentatge, endegar iniciatives amb el propòsit de generar riquesa sostenible, donar oportunitats de treball als més jóvens i reorientar els actuals models de negoci amb uns valors comuns, són els principals objectius que, amb el lema Evolució intencional del turisme: la voluntat d’una destinació optimista, perseguia l’organització amb aquest certamen. En aquest sentit, hi han participat quatre ponents que, segons ha destacat el regidor de Turisme, Lluís Joaquim Granero, “ens han permès mostrar el model de gestió turística que volem potenciar des de la Ràpita a partir de l’acció comunitària”.

El ponent estrella de la jornada ha sigut Alfons Cornella, fundador i president d’Infonomia, el qual s’ha encarregat de presentar “la fotografia del futur que hem d’esperar i hem d’estimular”. Per a Cornella, el futur del món empresarial va orientat cap a la col·laboració en xarxa: “el que ens ve són empreses diferents que es posen d’acord per obrir un espai totalment nou a una forma d’operar que mai s’havia posat en qüestió al món”, destacava.

Carles Frank, gestor de la Finca Cabiscol, situada a la serra del Montsià, que cultiva els valors de la sostenibilitat en el marc de l’activitat agrícola i ramadera; Lluís Planes, director del projecte l Camí (www.elcami.cat), i Jaume León, director de l’agència de viatges Tu i Lleida, han completat la llista de ponents d'aquest fòrum, que ha comptat amb l’assistència de prop de 200 inscrits.

El quart Fòrum Turístic de la Ràpita s’ha clausurat aquest migdia amb un dinar de degustació de productes de la zona, elaborat pel Col·lectiu de Cuina La Ràpita-Delta de l’Ebre.

25-2-2013
Turisme