Les Terres de l'Ebre es promocionen un any més a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur)

0
Hi participen les oficines i patronats de Turisme de Deltebre, l’Ampolla, la Ràpita, Tortosa, les Cases d’Alcanar, Ascó i la Terra Alta, sota el paraigua del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, tal com estableix el conveni Córner de promoció conjunta

Les Terres de l'Ebre, a Fitur

Els principals atractius turístics de les Terres de l’Ebre i de la Costa Daurada es promocionen fins al 3 de febrer a la 33a Fira Internacional de Turisme, Fitur, un dels principals aparadors mundials del turisme. Els espais dedicats a les Terres de l’Ebre i a la Costa Daurada s’integren dins l’estand de l’Agència Catalana de Turisme, aixoplugats pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, a través del conveni Córner.

La participació a Fitur és una de les accions de promoció conjunta emmarcades en el conveni Córner, que es va revalidar, per desè any consecutiu, fa només uns dies. Així doncs, aixoplugats pel Patronat de Turisme, hi són presents els patronats municipals i ens locals de turisme de les Terres de l’Ebre següents: l’Oficina de Turisme de Deltebre, el patronat Municipal de Turisme de l’Ampolla, l’Oficina Municipal de Turisme de Sant Carles de la Ràpita, l’Oficina Municipal de Turisme de Tortosa, l’Oficina Municipal de Turisme de les Cases d’Alcanar, l’Oficina Municipal de Turisme d’Ascó, i l’Oficina Comarcal de Turisme de la Terra Alta.

Fitur és la segona fira turística més important del món i enguany comptarà amb 9.506 empreses expositores de 167 països i territoris diferents, que ocupen deu pavellons del recinte firal d’IFEMA, amb una superfície d’expositors de 56.000 m2.

El futur: el turisme rus
Els representants de la Diputació han augurat bons resultats turístics per enguany. En aquest sentit, s’han mostrat optimistes de cara a l’arribada de turistes continue creixent al llarg d’aquest any, encara que d’una forma més moderada que en anys anteriors, a excepció del turisme rus. En concret l’any 2012 ens van visitar 310.000 turistes russos, que significa el 65% del turisme rus a Catalunya, amb una estada mitjana d’onze dies i una despesa diària superior a la mitjana dels turistes de la Costa Daurada, fet que demostra que és un turisme d’alt poder adquisitiu.

Val a dir que si bé s’ha constatat un interès especial del turista rus per allotjar-se a la zona nord de la Costa Daurada, es desplaça a les Terres de l’Ebre per gaudir del delta de l’Ebre, de la Terra Alta i del Baix Ebre (Via Verda) i dels atractius gastronòmics que ofereix aquesta zona.

31-1-2013
Turisme