Les Terres de l'Ebre, guardonades en la XXIII Nit del Turisme

0
El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha atorgat el premi Costa Daurada a l’Associació de Càmpings i el premi Jordi Cartanyà as ajuntaments de Godall i Ulldecona

Les Terres de l'Ebre, guardonades en la XXIII Nit del Turisme

Durant la XXIII Nit del Turisme, consolidada com la trobada anual del sector de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre i que organitza el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, es va lliurar el premi Jordi Cartanyà als ajuntaments de Godall i Ulldecona, i el premi Costa Daurada a l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

El Premi Costa Daurada reconeix aquelles persones o organitzacions que duen a terme activitats de gran importància i transcendència per a la promoció, imatge i millora de les infraestructures i serveis del sector turístic de la Costa Daurada i del turisme en general. El guardó atorgat enguany vol reconèixer la importància dels càmpings dins el sector turístic, fruit sobretot de la reinversió en les instal·lacions, la cura pel servei i la innovació constant al llarg de la seua història, que els ha situat com a referents europeus.  

A més, l’acte va servir per retre homenatge als càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre que tenen cinquanta anys o més. En total, en són catorze: Platja Llarga, Alfacs, Las Palmeras, Tamarit Park, Park Resort, Playa Mont-roig, Clarà, La Llosa, Francàs, La Masia, La Nòria, Nàutic, Cala d’Oques i La Gavina.

En aquest sentit, la presidenta de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, Berta Cabré, va afirmar que aquest guardó és “el reconeixement a una trajectòria de prop de cinc dècades de treball intens”. A més, va destacar que “el client és la nostra raó de ser”, a qui oferim “serveis excel·lents i de qualitat”, “acollint-los com si formessin part de la nostra família”. Berta Cabré va detallar que durant l’any 2012 els 56 càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, que ofereixen 68.000 places, han registrat 6,5 milions de pernoctacions.

El Premi Jordi Cartanyà distingeix el material de promoció turística editat durant l’any 2012 i enguany el comparteixen els ajuntaments de Godall i Ulldecona per l’actuació conjunta a través del vídeo Serra de Godall, història i sensacions per compartir (vegeu el vídeo a Vimeo). El guardó, en la categoria d’interior, reconeix aquesta eina de caràcter divulgatiu perquè transmet de manera clara i fidedigna l’elevada potencialitat d’una realitat existent. El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Albert Batet, va lliurar el guardó, que van recollir els alcaldes de Godall i Ulldecona, Francesc Josep Miró i Celestí Hervàs. Val a dir que la categoria de litoral ha quedat deserta.

El turisme, motor econòmic de la demarcació
El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Albert Batet, va destacar que els resultats econòmics d’aquest sector “són molt millors que en altres de l’economia catalana i espanyola”. De fet, entre gener i novembre s’ha arribat a més de 18 milions de pernoctacions, que suposen un increment del 2% respecte el mateix període de l’any 2011, segons les dades de l’Observatori d’Estudi Turístics.

14-12-2012
Turisme