Mel Múria presenta la primera edició de la Festa de la Mel de Romer

0
Aquesta iniciativa, que tindrà lloc al Perelló el diumenge 23 de març, permetrà vestir-se d’apicultor, participar en la crestada de la mel, visitar el centre d'interpretació apícola, fer un tast de mels i gaudir d'una calçotada popular

Presentació de la I Festa de la Mel de Romer, a càrrec de Rafel Múria, gerent de Mel Múria, i Francesc Minguell, director gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa

La Cambra de Comerç de Tortosa ha acollit la presentació de la primera edició de la Festa de la Mel de Romer, organitzada per l’empresa perellonenca Mel Múria, que tindrà lloc al Perelló el diumenge 23 de març.

La presentació de la festa ha anat a càrrec del gerent de Mel Múria, Rafel Múria, i del director gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Minguell.

Rafel Múria ha explicat que aquesta iniciativa sorgeix “per promoure les tradicions lligades al món de la mel, difondre el Centre d’Interpretació Apícola-Múria, i per potenciar el dinamisme propi del Perelló com a poble de la mel i els actius turístics del territori ebrenc”. Segons Rafel Múria, la festa vol donar a conèixer com es fa la crestada de la mel de romer. En aquest sentit, ha recordat que “crestar vol dir extraure la mel de les arnes i tornar a posar els panells dins les arnes”. Durant la festa es podrà veure com es feia abans i com es fa en l’actualitat.

Rafel Múria també ha explicat que es tracta d’una festa de “caire familiar i popular”, on els participants podran gaudir d’un matí ple d’activitats relacionades amb el món de la mel.

El centre de la festa serà vestir-se d’apicultor i participar activament en la crestada de la mel de romer. I a l’entorn d’aquesta activitat, la festa també inclou la visita a Múria Centre d’Interpretació Apícola, el trasllat fins al bosc on hi ha les arnes per crestar i la visualització del procés d’elaboració de la mel a les instal·lacions de Mel Múria. Els assistents formaran grups de 30 persones. La festa també inclou un tast de mels i acabarà amb una calçotada popular, amenitzada per una xaranga Xim Xim Mig Grau, on també seran presents diversos actius culinaris relacionats amb la mel.

Una de les novetats d'aquesta festa és que la reserva, inscripció i pagament s’ha de fer en línia a través de www.melmuria.com.
També podeu contractar aquest activitat des de la secció Altres propostes a Viulebre: Festa de la Mel de Romer

5-3-2014
Turisme