Miravet acollirà diumenge la 10a Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre

0
Començarà a la plaça de l’Arenal de Miravet a les 10 h i, com a novetats, hi participaran dos colles geganteres de la comarca i la clotxa se servirà en un plat elaborat pels terrissaires de Miravet que la gent es podrà emportar a casa

10a Festa de la Clotxa de Miravet

La Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre, que enguany arriba a la desena edició, tindrà lloc aquest diumenge, 10 de març, a Miravet.

Els objectius d'aquesta festa itinerant són potenciar els actius gastronòmics dels diferents pobles de la comarca i, de manera especial, “la clotxa com a plat tradicional per excel·lència de la Ribera d’Ebre, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i la riquesa de la seua gastronomia.

La10a edició de la Festa de la Clotxa començarà a la plaça de l’Arenal de Miravet, a partir de les 10 del matí i fins a les 13.30 h, i inclourà com a novetat la presència i participació de dos colles geganteres de la comarca. Una altra novetat d’aquesta edició serà que la clotxa se servirà en un plat de terrissa elaborat pels terrissaires de Miravet i que la gent es podrà emportar a casa de record.

Cal recordar que la clotxa es podrà degustar adquirint prèviament un tiquet per import de 3 euros al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a l’Ajuntament Miravet o al mateix lloc de la festa.

La festa clourà amb la ballada de la jota de Miravet.

La celebració gastronòmica serà presentada a les 11 hores per l’antropòloga cultural i museòloga Carme Queralt, autora del llibre La clotxa i la seua festa, publicat aquest mes de febrer per Cossetània Edicions (www.cossetania.com/la-clotxa-i-la-seua-festa-1346).

La festa estarà amenitzada per la Banda de l’Escola de Música de Miravet, i també inclourà activitats per als més petits, la possibilitat de visitar l’església vella del poble, així com visites guiades al castell de Miravet.

A més a més, els restauradors de la comarca inclouran la clotxa a les cartes dels seus establiments fins al dia 15 de maig.

Decarregueu-vos-en el programa complet aquí.

Més informació
www.miravet.altanet.org

5-3-2013
Gastronomia
Turisme