Òmnium Cultural atorga el premi Grifonet al músic i director de banda ampostí Octavi Ruiz

0
L’acte de lliurament, en el qual participarà la periodista de Catalunya Ràdio i membre de la junta nacional d’Òmnium Rita Marzoa, serà el dissabte 1 de desembre a la Lira Ampostina durant un sopar d’homenatge

Premi Grifonet d'Òmnium Cultural per a Octavi Ruiz

Per segon any consecutiu, Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre entregarà el premi Grifonet, un guardó que s'atorga a una persona o entitat que per la seua trajectòria cultural o científica, i per la importància i exemplaritat de la seua tasca intel·lectual, social i humana, ha contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural de les Terres de l’Ebre. El Grifonet d’enguany se l’emporta tota una celebritat ampostina, Octavi Ruiz i Gisbert, reconegut arreu del territori per la seua dedicació a la música i sobretot per l’enorme labor dedicada a l’entitat de la qual és director des de l’any 1981: la Lira Ampostina.

La concessió del premi és confiada des de bon principi a un jurat, que és integrat per tres membres de la junta de la seu d'Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre, quatre socis d'Òmnium Cultural (un de cadascuna de les quatre comarques de les Terres de l'Ebre), el vicepresident de la Diputació a les Terres de l’Ebre, Pere Panisello; el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de las Generalitat de les Terres de l'Ebre, Francesc Ferré, i un representant del món cultural del territori, en aquest cas l’escriptor i professor Manel Ollé.

L’obsequi consisteix en una peça artística al·legòrica dissenyada per Bronson Shaw. Recordem que aquest és un premi instituït per la seu d'Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre l’any 2011 i que l’any passat ja va ser concedit al lingüista Joan Beltran.

L’acte de lliurament, en el qual participarà la periodista de Catalunya Ràdio i membre de la junta nacional d’Òmnium Rita Marzoa, comptarà amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta i del Consell Comarcal del Montsià i tindrà lloc el dissabte 1 de desembre a les 21:30 h a la sala d’actes de la Lira Ampostina en un sopar d’homenatge.

El preu del sopar serà de 22 € per als socis i acompanyant i 25 € per als no socis. Els interessats poden fer la reserva mitjançant transferència al n. de compte 2100 0019 44 0200621203. A les reserves s'hi han de fer constar el nom dels assistents al sopar homenatge.

Contacte:
Maite Mestre
mmestre@omnium.cat
656 573 338

 

5-11-2012
Cultura