Panells subaquàtics a les platges de l’Ametlla de Mar per donar-ne a conèixer la fauna i la posidònia

0
Els banyistes de Cala Llobeta, Cala Vidre, la platja de Pixavaques i l’Estany podran consultar aquesta informació a través d’uns panells instal·lats per l’empresa Submon

Panells submarins a les platges de l'Ametlla de Mar

Els banyistes de Cala Llobeta, Cala Vidre, la platja de Pixavaques i l’Estany podran consultar aquesta informació a través d’uns panells instal·lats per l’empresa Submon, que vetla pel manteniment i vigilància de la posidònia per encàrrec de la Generalitat.

D’aquesta manera es dóna informació als banyistes de la fauna i la posidònia de la costa calera. Una iniciativa per ajudar a difondre l’alt valor mediambiental del litoral de la Cala, amb el mínim impacte mediambiental, ja que els panells estaran caragolats, fondejats tant vora les roques, com a l’arena i la posidònia, a uns 40 cm de la superfície, i estan en tres idiomes: català, castellà i anglès. Per tant, fàcilment consultables pels banyistes que utilitzen tub respirador (snorquel).

Per tal que els banyistes sàpiguen on podran consultar aquests panells hi haurà tres boies indicatives a cada cala. El color groc és del plafó sobre les espècies submarines d'arena. La boia de color roig senyalitza el plafó amb informació de les espècies submarines de roca. I, finalment, la boia blanca senyalitza la informació referent a la posidònia.

Recordem que l’Ametlla de Mar compta amb una de les praderies de posidònia més important de Catalunya, segons la Fundació Mar.

Més informació
www.ametllamar.cat/turisme

9-7-2013
Turisme