Primera Trobada INTortosa Festa del Renaixement

0
Els instagramers tenen una cita el dissabte 20 de juliol per captar totes les experiències i sensacions d'una jornada que barreja tradició i fantasia, olors, colors, sabors i costums d'una època d'esplendor de la ciutat de Tortosa

1a Trobada INTortosa Festa del Renaixement

L’Ajuntament de Tortosa i Igersebre, juntament amb la col·laboració d’Estrella Damm, us ofereixen la possibilitat de traslladar-vos a un món d’olors, sabors i costums ja desaparegut vivint la Festa del Renaixement de Tortosa el dissabte 20 de juliol.

Del 18 al 21 de juliol el nucli antic de Tortosa es transforma per celebrar la Festa del Renaixement: nobles edificis i centenàries muralles s’engalanen de forma exhuberant mentre els ciutadans acaben de bastir les seues tavernes, preparen els obradors i enllustren els seus vestits d’època; els procuradors i les famílies nobles es mostren ufanosos i passegen amb senyoriu pels carrers de la ciutat que governen. Els obradors i fogars dels restauradors, forners i pastissers recuperen centenàries receptes que ofereixen als visitants i comensals. Artistes, músics i rodamons vinguts d’arreu donen vida als carrers i animen els palaus i els edificis nobles de la ciutat amb espectacles i actuacions.
Dins d’aquesta fantàstica barreja de tradició i fantasia, s’ha programat la primera INTortosa, una jornada completa perquè els instagramers puguen viure la Festa del Renaixement de Tortosa des de dins:


Programa de la trobada INTortosa de dissabte 20 de juliol:
    •  10.30 h Entrega dels vestits d’època a tots els igersrenaixentistes assistents per tal de viure en cos i ànima la festa.
    •  11.00 h Visita al mercat del Vall, per viure i gaudir de l’ambient i situacions típiques de mercat del segle XVI.
    •  12.30 h Visita guiada al Centre d’Interpretació del Renaixement i als Jardins del Príncep.
    •    14.00 h Dinar al restaurant cocteleria Xapla de Tortosa:
                      ◦    Amanides de crostons i formatge amb oli de bitxo
                      ◦    Arròs de peix
                      ◦    Pastís de formatge i kiwi
                      ◦    Pa, aigua i vi Terra Alta
    •  16.30 h Visita per la part antiga de Tortosa, on més de dos mil anys d’història conformen el ric patrimoni de Tortosa, que va ser declarada Conjunt Historicoartístic.
    • 18.00 h Accés a un campament típic per viure el dia a dia de l’època treballant oficis, cuinant o jugant i divertint-se… Una atmosfera inigualable que ens farà sentir tal com vivia i sentia la gent del segle XVI. Al final de la visita, al mateix campament, s'oferirà un petit berenar.
    • 19.00 h Espectacle Scarashow.
Durant el dia també gaudireu de productes i alguna altra sorpresa de la mà d’Estrella Damm.


Donada l’exclusivitat d’alguna de les activitats (visites guiades i espectacle) així com l’entrega de la roba d’època per a cada assistent, la jornada és limitada a 30 instagramers. Per això les primeres 30 persones que s’hi inscriguen mitjançant el formulari d'igersebre podran gaudir d’aquesta jornada pel preu únic de 12 € (que inclou: dinar, berenar, roba d’època i totes les activitats).

Més informació sobre la Festa del Renaixement de Tortosa:
www.festadelrenaixement.cat

12-7-2013
Turisme