Tapa Mar inclourà enguany tres rutes de tapes pels bars i restaurants del Club de Gastronomia de l’Ametlla de Mar

0
L’àrea de Turisme l’Ametlla de Mar, amb col·laboració amb l’Escola d’Hoteleria de Cambrils i el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, ha organitzat un curs de tapes originals de tonyina, peix blau i peix de la llotja

Curs de tapes a l'Ametlla de Mar

Després de l’èxit de l’any passat de les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja, del Grup Balfegó, i de les Jornades Gastronòmiques, organitzades des de l’àrea de Turisme de l’Ametlla de Mar, del Peix Blau, que comprèn la Diada dels Fideus, i del Peix de la Llotja, que inclou la Diada de l’Arrossejat, enguany arriben noves edicions amb una novetat destacada: la ruta de tapes Tapa Mar. I és que l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha elaborat una innovadora proposta. Cadascuna de les jornades gastronòmiques també inclouran la seua ruta de tapes pels bars que s’hi adherisquen. Les de les Jornades de la Tonyina (1-12 de maig)  tindran la Ruta Tapa Roja, les del Peix Blau (7-16 de juny), la Ruta Tapa Blava, i la del Peix de la Llotja (11-20 d’octubre) la Ruta Tapa Blanca. Per tant, als menús gastronòmics que oferiran els restaurants del Club de la Gastronomia enguany hi haurà la col·laboració d’una tretzena de bars que oferiran tapes innovadores.

Per aquest motiu, l’àrea de Turisme l’Ametlla de Mar, amb col·laboració amb l’Escola d’Hoteleria de Cambrils i el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, ha organitzat un curs de tapes de tonyina, peix blau i peix de la llotja destinat als restaurants del Club de la Gastronomia i bars. L’objectiu d’aquest curs, que es va encetar el 4 de març i que comptarà amb diverses sessions fins a finals de mes, és formar en l’elaboració de tapes; però no tapes comuns, sinó petites degustacions de propostes originals que sorprendran els paladars dels clients.

Els professors que imparteixen el curs són Jordi Jardí Serres, Xavier Infantes, Carles Enric i també hi participarà el Grup Balfegó. Els plats: hamburguesa de tonyina amb soja, teula de parmesà amb guacamole i seitons, fregit de verat adobat i salseta de mel amb festucs, glopet de sopeta de rap, entre molts altres. Les classes tenen lloc al menjador de l’Escola Sant Jordi.

I és que les tapes són una proposta culinària assequible a totes les butxaques que permetran ampliar el ventall d’activitats compreses dins les diverses jornades gastronòmiques organitzades a l’Ametlla de Mar.

Concurs de la millor tapa
Els bars i restaurants que participin en les rutes tapes lliuraran als clients unes cartolines on se’ls posarà un segell. Els clients podran votar la millor tapa degustada. A més, entraran a formar part d’un sorteig en el qual podran guanyar un menú gastronòmic o un viatge amb el Tuna Tour.

6-3-2013
Gastronomia