Tivissa reobre la via ferrada del barranc de la Fotx després dels treballs de manteniment i millora

0
Per a la realització d’aquestes millores l’Ajuntament de Tivissa ha comptat amb la col·laboració d’escaladors locals, socis de l’Extrem Team Tivissa i de l’empresa Rogles Aventura, que habitualment ofereix aquesta experiència

Via ferrada del barranc de la Fotx a Tivissa

L’Ajuntament de Tivissa ha reobert al públic la via ferrada del barranc de la Fotx després de realitzar-hi diversos treballs de manteniment i millora en les instal·lacions. Aquesta ruta equipada tenia greus deficiències pel pas del temps i també presentava problemes de seguretat en alguns punts. Per la realització d’aquestes millores l’Ajuntament de Tivissa ha comptat amb la col·laboració d’escaladors locals, socis de l’Extrem Team Tivissa, i de l’empresa de la comarca Rogles Aventura, que habitualment ofereix aquesta via ferrada als seus clients.

Ara la via ferrada del barranc de la Fotx té molts dels estàndards de les vies ferrades establits per la Unió Internacional d'Associacions d'Alpinistes (UIAA). Les actuacions realitzades han permès reequipar i millorar els elements del cable de vida i seguretat, sense rebaixar el caràcter d’aventura d’aquesta via ferrada lligada a un barranc sec i ple de vegetació.

La principal actuació ha sigut traure el cable de vida per fora les grapes, col·locant-hi un total de 45 ancoratges nous, que han permès separar l'element de seguretat (cable de vida) del sistema de progressió consistents en preses naturals, graons i cadenes.

Una de les novetats d’aquestes millores és la instal·lació de reunions amb argolles per facilitar el descens amb ràpel, oferint així una nova perspectiva d’aquesta via. A més, això permet ampliar la durada de l'activitat i poder gaudir encara més d'aquest racó tan idíl·lic del poble de Tivissa.

L’Ajuntament de Tivissa ha avançat que el consistori té previst fer les mateixes actuacions a l'altra via existent al poble coneguda com el Tormo de la Margarida.

En els darrers anys ha crescut el nombre de persones que utilitzen les vies ferrades de Tivissa perquè permeten gaudir de la natura practicant un esport que se situa a mig camí entre els senders i les vies d’escalada, durant el recorregut de les quals es pot gaudir de l’excel·lent paisatge de les muntanyes de Tivissa i de vistes espectaculars de bona part de la comarca de la Ribera d’Ebre.

11-3-2014
Turisme