Tortosa parlarà anglès amb el primer English Festival a la ciutat

0
Les activitats lúdiques dels dies 15, 16 i 17 de març són obertes a tothom i pretenen difondre l'ús de la llengua anglesa com una eina cultural, professional i lúdica en tots els àmbits de la vida quotidiana

Tortosa English Festival


Tortosa acollirà, durant el cap de setmana del 15, 16 i 17 de març, la primera edició del Tortosa English Festival, un esdeveniment que busca promocionar i difondre la llengua anglesa com una eina cultural, professional i lúdica en tots els àmbits de la vida quotidiana. Aquest festival, organitzat per un comitè format, entre d'altres, per l'Ajuntament de Tortosa, és obert a la participació de tothom quant a les activitats lúdiques col·lectives. Pel que fa a les presentacions de vídeo i a l'Inter School Debate, hi participaran els centres docents (alumnes de primària i secundària) de la ciutat de Tortosa i de la resta del territori.
 
El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tortosa, Emili Lehmann, presentava aquesta activitat als mitjans de comunicació tot valorant-la molt positivament: "El desig d'impulsar la llengua anglesa en un moment en que és pràcticament imprescindible de cara a la vida professional de cadascú és el que ha impulsat aquest festival". Així mateix, deixava clara la naturalesa d'aquest esdeveniment: "No estem presentant uns cursos d'anglès, sinó unes activitats lúdiques en anglès al 100% i per a gent de totes les edats, organitzades des de la societat civil i amb la col·laboració de molts patrocinadors".
 
Per la seua banda, Santi Pelejà, membre del comitè organitzador, ha explicat com va nàixer i va madurar el festival: "A partir de la idea de Paul O'Riordain a la vista de la realitat que tenim al territori ebrenc, marcada com arreu per la primordialitat de l'ús de la llengua anglesa en tot el món, vam desenvolupar aquest festival, absolutament pioner, dirigit a tots els públics i amb una perspectiva totalment cultural". O'Riordain és professor d'anglès i, anteriorment, havia sigut director de centres hotelers a Irlanda.

12-3-2013
Cultura