Tortosa presenta els actes de la Setmana Santa d'enguany

0
Els actes s'iniciaran aquest divendres 15 de març amb les 'Versions de Setmana Santa' a càrrec de la Confraria de l'Associació de Veïns de Santa Clara

Setmana Santa Tortosa 2013

L'Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa ha presentat el programa d'activitats i el cartell d'aquesta edició 2013. L'acte l'ha presidit l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat per Cinta Fontanet, nova presidenta de l'Agrupació de Confraries, i pel regidor de Turisme, Alfredo Ferré, així com per representants de les diferents confraries de la ciutat.
 
Els actes s'iniciaran aquest divendres 15 de març amb les Versions de Setmana Santa a càrrec de la Confraria de l'AV de Santa Clara. Altres activitats destacades seran: dissabte 16, a les 11.00 h, un taller infantil, i la presentació de la Banda de Tambors Lo Golafre, que es farà a la tarda. El dijous 21 es lliuraran els premis de l'11è Concurs de Dibuix Infantil. I els dies 22 i 23 de març, inauguració de l'exposició de fotografies La Setmana Santa des dels nostres ulls, i presentació del conte La casa dels mil somnis, l'autora del qual és Lourdes Pujol. Tots aquests actes tindran lloc al Centre d'Interpretació de la Setmana Santa (que estarà obert tots els dies).
 
Pel que fa a un dels moments més esperats de cada nova edició, el pregó, enguany anirà a càrrec de Monsenyor Paolo Gualtieri, de la Secretaria d'Estat del Vaticà, i tindrà lloc a la sala de plens de l'Ajuntament de Tortosa el dissabte 23 de març a les 20.30 hores.

Les processons
S'iniciaran el Diumenge de Rams, dia 24, amb la de la Passió, seguida de la processó del Silenci el dijous 28 i la del Sant Enterrament el divendres 29. Totes començaran a les 20 h, a excepció de la processó del Silenci la qual, com sempre, s'iniciarà a les 00.00 h amb un recorregut que enguany arribarà fins al call jueu.

Així mateix, i com ja és tradicional, també se celebrarà el 9è Festival de Música Sacra de Tortosa. Hi haurà dos concerts: el primer, el dia 22 de març a les 20:00 h a l'església de Sant Jaume de Remolins a càrrec de l'Orfeó Tortosí i amb entrada gratuïta, i el segon, el dia 25 de març a les 20:00 h a la Catedral de Santa Maria a càrrec de l'Orquestra Simfònica del Vallès, el Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida, el Cor Ciutat de Tarragona, el Cor Tyrichae de Tortosa i quatre vocalistes. En aquest cas, l'entrada anticipada valdrà 10 €, i a taquilla, 12 €.

14-3-2013
Tradicions