Tortosa promociona el seu patrimoni històric als mitjans de comunicació d'Holanda i Bèlgica

0
Periodistes holandesos i belgues van gaudir d'una excursió amb el llaüt 'Lo sirgador', una visita a la Catedral, un concert de música del Renaixement, un sopar sefardita, una demostració d’artesania i una visita guiada pel call jueu

Tortosa promociona el seu patrimoni històric als mitjans de comunicació d'Holanda i Bèlgica

Un grup de periodistes holandesos i belgues han visitat la ciutat de Tortosa en el marc d'una acció promocional conjunta amb l'Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, centrat en la promoció de ciutats catalanes que compten amb call jueu entre el seu patrimoni històric.

Els periodistes treballen en importants grups de comunicació, algun dels quals supera els 750.000 lectors. Es tracta de webs com 2Travel2 i Puur op Reis, els magazins Caravannen!, Travel 2 i Op Iemen voeten, o el diari Gazet van Antwerpen.

Des de l'Ajuntament van organitzar diferents activitats perquè aquests periodistes coneguessen de prop el llegat històric de la ciutat. Van participar en una excursió fluvial amb el llaüt Lo sirgador, van fer una visita a la Catedral i a la seua exposició permanent, van gaudir d'un concert de música del Renaixement, un sopar de tradició sefardita, una demostració d’artesania en un taller d’imatgeria popular i, lògicament, una visita guiada pel call jueu de Tortosa.

Els viatges de premsa són una potent eina de promoció turística, ja que el paper de prescriptors que exerceixen els professionals de la comunicació supera de llarg la influència de la publicitat tradicional. Per aquest motiu, des de Tortosa Turisme s’ha donat suport a aquesta acció en el marc del Pla de foment turístic, que compta amb la participació de la Direcció General de Turisme. El viatge de premsa també ha comptat amb la col·laboració d’altres institucions públiques i empreses privades amb seu a Tortosa.

12-11-2012
Turisme