Ulldecona aixecarà el teló de la desena temporada de teatre el 14 de setembre

0
Una comèdia musical per començar, molta màgia, humor, titelles, teatre i una gran gala d'aniversari per celebrar els deu anys de Xarxa Ulldecona

'La princesa i el pèsol' encetarà la temporada de teatre a Ulldecona el 14 de setembre

Durant els pròxims nou mesos Ulldecona tornarà a ser l'epicentre de les arts escèniques a les comarques del Montsià, el Maestrat i el Baix Ebre apostant pel teatre ben a prop de casa.

El primer teatre del territori d'aixecar el teló de la nova temporada serà l'Orfeó Montsià el dissabte 14 de setembre. Les funcions es duran a terme a les 18.00 h fins al dia 26 d'abril del 2014.

La programació d'Ulldecona la inaugurarà el nou espectacle de la factoria La Roda La princesa i el pèsol, una comèdia musical amb un repartiment d'onze actors/actrius, aquesta vegada amb la divertida història de prínceps i princeses i amb una posada en escena impactant jugant amb un disseny de llums acurat. Aquest espectacle, estrenat fa quatre mesos al teatre Guasch, repetirà novament al mes de gener al SAT Teatre de Barcelona.

Amb motiu del 10è aniversari l'organització ha pensat a recuperar les companyies que van actuar a Ulldecona els primers anys de Xarxa i que tantes satisfaccions van donar als espectadors.

Tornen Xip Xap i el Mag Lari, que hi presentaran Que peti la plaça i Somriures i màgia, respectivament. També uns altres històrics són les companyies L'Estaquirot Teatre, amb Els tres óssos, i Teatre Mòbil, amb Sense solta. Aquest muntatge ha estat enguany el premi per votació popular a la 24a. Mostra d'Igualada. D'altra banda, Unics Produccions repeteixen amb el mateix espectacle El Petit Dalí, que ha participat amb èxit al festival Mini Grec 2013.

D'entre les estrenes hi ha l'espectacle d'humor Clic, de l'actor Jordi del Rio, membre dels internacionals Chapertons, que inicia un nou camí en solitari amb aquest muntatge i El cel de la Jojó, d'Inspira Teatre, una producció musical i de titelles a partir del conte Jojo la Mache, de l'escriptor, il·lustrador gràfic i editor francès Olivier Douzou.

Una gala màgica feta a mida
L'esdeveniment principal de la 10a temporada de Dissabtes de Teatre serà el 8 de febrer de 2014 a l'hora habitual i al mateix teatre amb una Gala Màgica on s'oferiran números de gales internacionals i números nacionals de màgia.

La Gala Màgica serà conduïda per la Maga Silvana, nascuda a Buenos Aires (Argentina), que farà petits números de màgia entre les actuacions, i alternaran aquests números les actuacions dels mags Sergi Buka, que torna a Ulldecona, i Charlie Mag, artistes que signaran el xou màgic.

La temporada 2013-2014 ofereix fins un total de nou espectacles amb la diversificació de propostes, principalment la màgia com a protagonista, el teatre musical, la cercavila d'animació al carrer, el teatre humor i les titelles. Segons el col·lectiu organitzador, Ull de Teatre, el leitmotif d'aquesta edició serà “a través de les arts escèniques, seguir fent des del voluntariat una faena que ens fascina per tal de no deixar buit el teatre”.

Més informació
www.ulldeteatre.org
www.facebook.com/dissabtes.deteatre
 twitter.com/DissabtesTeatre

3-9-2013
Arts escèniques