Un tríptic en tres idiomes promociona el patrimoni geològic de la comarca de la Terra Alta

0
El material s’ha editat en català, castellà i anglès, i proposa sis visites a indrets de la comarca: el puig Cavaller, el coll d’en Torner, els Volandins, el coll d’en Canar, el cap de la Costa i el coll del Moro

Coll del Moro

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha editat, amb el suport de la Diputació de Tarragona, un nou fullet de promoció turística de la comarca relacionat amb els punts d’observació i interpretació geològica que en un futur podrien formar part del projecte de creació d’un geoparc a la Terra Alta. El material s’ha editat en català, castellà i anglès, i és fruit de la col·laboració entre el Consell Comarcal i el Departament de Geologia de la Universitat de Barcelona, institució que ja fa temps que treballa a la Terra Alta com a laboratori geològic per a molts cientifics i estudiants de centres universitaris de Barcelona, Bilbao,  Madrid, Granada... i d’altres d’àmbit internacional (Alemanya, Regne Unit, Mèxic, etc.).

Les característiques geològiques de la comarca de la Terra Alta estan molt ben valorades pels geòlegs que hi han treballat, i ja se n’han fet diverses publicacions en revistes científiques d’àmbit internacional. El tríptic que s'ha editat proposa sis visites a diversos indrets de la comarca: el puig Cavaller, el coll d’en Torner, els Volandins, el coll d’en Canar, el cap de la Costa i el Coll del Moro. Aquests indrets, condicionats com a miradors de panoràmiques espectaculars, ja disposen d'una senyalització interpretativa de les característiques geològiques del lloc, amb cartells descriptius i interpretatius que ajuden a conèixer i a interpretar el territori.

11-2-2013
Turisme