La ruta de la pau des de Gandesa

1 nit en un apartament+visita cultural+1 àpat+activitat

Trinxera de la Batalla de l'Ebre a les serres de Pàndols i Cavalls

Descripció

Us proposem un cap de setmana de memòria històrica a la comarca de la Terra Alta, una ruta de la pau entre les serres de Pàndols i Cavalls, escenari de la batalla més cruenta i recordada de la Guerra Civil espanyola, la Batalla de l'Ebre. El nostre camp base serà la capital de comarca, Gandesa, des d'on recorrerem llocs bèl·lics significatius mentre gaudiu de l'extraordinari paisatge del Parc Natural del Port en 4x4.

Què proposem:

Consideracions
*Aquesta experiència està pensada per a un mínim de dos persones. Podeu canviar, afegir o suprimir les activitats predeterminades en el selector per muntar-vos la vostra experiència a la carta. Els preus són orientatius.

Allotjament

Si ho desitgeu, podeu canviar l'allotjament.

Entrada: Sortida:

La Casa dels Abeuradors
C/ Carnisseries, 11
649 905 252 (reserves) - 654 631 712
Gandesa
35,00 €
35,00
Restauració

Si ho desitgeu, podeu afegir o eliminar establiments.

Restaurant-Càtering Coll del Moro
Ctra. Nacional 420, km - 795,5
977 421 202
Gandesa
15,00
Data:     
Activitat

Si ho desitgeu, podeu afegir o eliminar activitats.

Rutes Borrell
Ctra. Circumval·lació, s/n
616 939 079 (Francesc) - 648 247 783 (Xavi)
La Fatarella
30,00
Data:     
Cultura

Si ho desitgeu, podeu afegir o eliminar actius culturals.

50622121301.jpg
Av. Catalunya, 3-5
Tel. 977 420 760
Gandesa
3,00
Data:     

Preu total per

persona i 0 dies

0,00

L'experiència

Cal Baró de Purroi a GandesaDissabte al matí arribareu a Gandesa, lloc clau en la Batalla de l’Ebre (cobejat pels republicans però mai assolit), per començar l'itinerari al Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre, on trobareu material bèl·lic, fotografies, plànols, retalls de premsa, cartells i la reproducció d'una trinxera. I fins i pot podeu fer excursions pels escenaris de la Batalla de l'Ebre.

Celler modernista de GandesaJust davant mateix del CEBE teniu el cèlebre i emblemàtic Celler Cooperatiu, edifici de l'arquitectura industrial modernista, obra de Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí.

En aquest entorn us allotjareu en un encisador i sostenible apartament d'estètica delicada i harmoniosa, La Casa dels Abeuradors de Gandesa, que us farà l'estada més que inoblidable.

Jaciment del Coll del Moro a GandesaI per dinar, si aneu per la ctra. N-420, us trobareu el Restaurant càtering Coll del Moro, que, amb un tracte amable i senzill, us oferirà un menú que combina el menjar típic i tradicional de la zona amb incorporacions de la cuina moderna. Situat a la cruïlla dels termes de Gandesa, Batea i Bot, aquest restaurant està situat al cap del Coll del Moro, on hi ha un poblat ibèric en un bon estat de conservació i que podeu visitar a la tarda.

Si teniu temps, heu de fer una parada a la zona del balneari de la Fontcalda, a l’esquerra del riu Canaletes, entre la serra de Pàndols i el massís del Port, amb una font d’aigua mineromedicinal que brolla a 28 graus.

Ruta en 4x4 de RutesBorrellL'endemà (diumenge) us proposem una ruta en 4x4 d'entre 3 i 4 hores de l'empresa turística Rutes Borrell de la Fatarella, enfocada a visitar i reviure els fets que van afectar aquesta zona durant la Batalla de l'Ebre. Afortunadament, en aquest territori s'han conservat espais emblemàtics, els quals un cop s'han reconstruït i arreglat estan llestos per visitar-los i gaudir de la història del passat.

la FatarellaI és que a la Fatarella mateix trobareu el memorial de Camposines, una ossera concebuda com un monument a tots aquells que van participar en la Batalla de l'Ebre que inclou les històries de vida de deu combatents. Per complementar la visita, al Centre d'Interpretació Internacionals a l'Ebre us explicaran què va representar la participació internacional en aquesta batalla.
Bona tornada!

Localització

Javascript is required to view this map.