Les pintures rupestres d'Ulldecona

1 nit en un alberg+visita cultural+1 àpat

Pintures rupestres d'Ulldecona

Descripció

Sabeu que les pintures rupestres de la serra de Godall, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1998, configuren un dels conjunts més importants de la Península ibèrica de l'art rupestre llevantí? I és a Ulldecona, a prop de l'ermita de la Pietat, on es concentren la major part d'aquestes pintures a Catalunya. Per això us proposem un cap de setmana per descobrir no només aquest patrimoni sinó també el seu esplèndid paisatge natural i humà. Si sou uns apassionats de la història i voleu conèixer empremtes dels avantpassats a les Terres de l'Ebre, no us ho penseu!

Què proposem:

Consideracions
*Aquesta experiència està pensada per a un mínim de dos persones. Podeu canviar, afegir o suprimir les activitats predeterminades en el selector per muntar-vos la vostra experiència a la carta. Els preus són orientatius.

Allotjament

Si ho desitgeu, podeu canviar l'allotjament.

Entrada: Sortida:

Alberg de l’Ermita de la Pietat
Ermita de la Pietat. Crta. Ulldecona-Tortosa km 4
653 937 204 – 977 443 174
Ulldecona
15,00 €
15,00
Restauració

Si ho desitgeu, podeu afegir o eliminar establiments.

Hotel restaurant Diego
Ctra. de la Galera, s/n
977 719 017
Santa Bàrbara
25,50
Data:     
Activitat

Si ho desitgeu, podeu afegir o eliminar activitats.

Conficon Hostesses
C/ Pintor Gimeno, 1
977 443 174 / 670 795 217
Tortosa, Ulldecona
5,00
Data:     
Cultura

Si ho desitgeu, podeu afegir o eliminar actius culturals.

50654167401.jpg
Finca de l'Arion
977 573 394 / 619 770 869
Ulldecona
5,00
Data:     

Preu total per

persona i 0 dies

0,00

L'experiència

Pintures rupestres d'UlldeconaNomés arribar (dissabte al matí) us rebran a l'Oficina de Turisme d'Ulldecona els guies de l'empresa Conficon per a la visita a les pintures rupestres d'Ulldecona (Patrimoni d'Ulldecona).

La visita consta de dos parts diferenciades: primer es fa l'explicació del Centre d'Interpretació d'Art Rupestre Abrics de l'Ermita, que forma part de la Ruta de l'Art Rupestre creada el 2005 pel Museu d'Arqueologia de Catalunya. La segona part comença per la sendera que porta a l'abric i on podreu veure, al llarg dels prop de 500 metres que ocupa aquest conjunt d'art rupestre, com els antics visitants d'aquests llocs utilitzaven els abrics per dibuixar les seues més de 400 figures. Se sap que les espècies animals representades les van pintar del 7.000 al 2.000 aC i l'explicació del guia us dibuixarà de quina manera es pensa que es poden interpretar aquests dibuixos.

Conficon també us ofereix l'opció de passar-vos tot el dia descobrint el patrimoni d'Ulldecona amb els Dissabtes culturals: Oliveres(10 h), castell (12 h) i pintures (12 h) per només 10 €.

I per dinar, si voleu degustar la gastronomia catalana típica del delta de l'Ebre i el Port us recomanem l'Hotel Restaurant Diego de Santa Bàrbara, on tradició i modernitat s'entrellacen per oferir una cuina tradicional i selecta basada en la qualitat dels seus productes km 0; la carn de vedella procedeix de la seua pròpia ramaderia i el peix, directe de la llotja de Sant Carles de la Ràpita.

Ermita de la Pietat d'UlldeconaI per acabar d'arredonir l'experiència, us allotjareu a l'alberg de l'ermita de la Pietat d'Ulldecona, un edifici que conserva les estructures de les primitives capelles romànica (s. XIII) i gòtica (s. XIV-XV), on trobareu l'església i l'hostatgeria adossades i amb un porxo central.

Castell d'UlldeconaTot i que les pintures rupestres són els elements patrimonials més destacats d'Ulldecona, si teniu temps, a la tarda, paga la pena de visitar el castell, declarat Bé d'Interès Cultural, de l'antiga fortalesa del qual es conserven la torre circular de defensa i l’antiga torre dels hospitalaris, i al mateix recinte l’església de la Mare de Déu dels Àngels, d’estil romànic tardà, o arribar-vos fins a l’embassament o les Oliveres Mil·lenàries.

ForadadaI com que el turisme cultural no està renyit amb el turisme actiu, si us agrada fer senderisme, no us perdeu la magnífica vista de la badia dels Alfacs des de la Foradada, una ruta que us dirigirà a un excel·lent mirador de la serra del Montsià situat a més de 700 m d'altitud, des d'on podreu gaudir de la magnitud i bellesa del delta de l'Ebre.

Moleta del Remei d'AlcanarL'endemà (diumenge), abans d'emprendre el camí de tornada a casa, si encara voleu saber més sobre antics pobladors d'aquest territori, atureu-vos al municipi d'Alcanar per visitar el Centre d'Interpretació dels Ibers. Casa O'Connor, amb una exposició permanent que compta amb més de 160 peces arqueològiques originals, entre les quals destaca un conjunt de vaixella ceremonial indígena únic a Catalunya, i el jaciment ibèric de Moleta del Remei, on diuen que vivia l’elit de la tribu dels ilercavons. Bon viatge!