Un autèntic àpat tradicional: clotxa de la Ribera d'Ebre

1 nit d'hotel en règim de MP+visita castell Miravet+1 àpat+activitat

Clotxa de la Ribera d'Ebre

Descripció

Voleu travessar el riu Ebre pel pas de barca de Miravet, visitar el seu castell templer, descobrir el tram més bonic de l'Ebre català en piragua i tastar la tradicional clotxa de la Ribera d'Ebre a l'encantadora vila de Benissanet? Us proposem una escapada de cap de setmana dormint en un avantguardista hotel de la capital de comarca, Móra d'Ebre.

Què proposem:


Consideracions
*Aquesta experiència està pensada per a un mínim de dos persones en règim de mitja pensió (MP). Podeu canviar, afegir o suprimir les activitats predeterminades en el selector per muntar-vos la vostra experiència a la carta. Els preus són orientatius.

Allotjament

Si ho desitgeu, podeu canviar l'allotjament.

Entrada: Sortida:

Hostal La Creu
Av. Comarques Catalanes, 75
977 400 707 / 665 642 713
Móra d'Ebre
42,00 €
42,00
Restauració

Si ho desitgeu, podeu afegir o eliminar establiments.

Bar restaurant El Casal
Plaça de la Renaixença, s/n
977 407 363
Benissanet
20,00
Data:     
Activitat

Si ho desitgeu, podeu afegir o eliminar activitats.

Descens per l'Ebre de Rogles Aventura
C/ la Barca, 40
977 410 049 / 649 605 865 / 607 775 712
Flix, Miravet, Tivissa
25,00
Data:     
Cultura

Si ho desitgeu, podeu afegir o eliminar actius culturals.

50240112101.jpg
Camí del Castell, s/n
Tel. 977 407 368
Miravet
3,50
Data:     

Preu total per

persona i 0 dies

0,00

L'experiència

Pas de barca de MiravetComençareu aquesta experiència d'una forma original i divertida: travessant el riu Ebre pel pas de barca de Miravet, en una barcassa que transporta vehicles i persones a l'altra banda del riu fent ús exclusiu de la força de l’aigua (s'ha de pagar una taxa de 3 € per creuar en cotxe i funciona de 9 h a 13 h i de 15 h fins a la posta de sol. Hi heu d'arribar per la C-12, Eix de l'Ebre). Mentre creueu el riu podreu gaudir d’un viatge diferent i relaxant i, a la vegada, d’una magnífica vista panoràmica del poble, el castell i les muntanyes que l’envolten.

Castell templer de MiravetUn cop a l'altra banda del riu, aneu fins al capdamunt del nucli antic de Miravet, on s'erigeix l'impressionant castell templer, el monument més visitat de les Terres de l’Ebre, patrimoni de la Generalitat de Catalunya i considerat el millor exemple de l’arquitectura religiosa i militar del Temple a tot Occident.

Terrissaire de MiravetA part del patrimoni historicoartístic, l’artesania terrissaire també ha fet famós aquest poble. Actualment, a la raval de les Terrisseries, queden mestres artesans que treballen al torn i amb les pròpies mans les formes i les peces de fang més tradicionals. No marxeu de Miravet sense passar-hi!

Clotxa de la Ribera d'EbreA l'hora de dinar, a només cinc minuts en cotxe, dirigiu-vos a Benissanet per tastar un àpat tradicional dels pagesos de la zona. Al Bar restaurant El Casal la Roser us prepararà un complet menú amb clotxa (pa farcit d'arengada, ceba, tomata i all escalibats), acompanyada de graellada de carn i productes de la terra. Si fa bo, podeu aprofitar la tranquil·la terrassa ombrada!

Bar restaurant El Casal de BenissanetSi voleu fer una mica de cultura literària, al costat mateix teniu el Centre Cultural Artur Bladé, que ofereix una ruta pels espais més representatius de la vila natal de l’escriptor Artur Bladé i Desumvila a través de les seues obres: Artur Bladé Benissanet, paisatge literari.

Torre medieval situada a la vall de la Torre de BenissanetI si preferiu fer un tomb pel nucli urbà de Benissanet, atanseu-vos fins a l'església de Sant Joan Baptista o visiteu la plaça de la Renaixença, on es troba l’única olivera mil·lenària. També trobareu restes d’una muralla morisca, situada al costat del riu Ebre, i d’una torre medieval, situada a la vall de la Torre. I fins i tot hi ha un Museu d’Instruments de Música únic al país.

Hostal La Creu de Móra d'EbreI després, cap a la capital de comarca, Móra d'Ebre, on l'eficient Noèlia us tractarà com un més de la família en el seu avantguardista Hostal La Creu, que també ofereix una cuina moderna i amb productes de la terra.

Pont d'arcades de Móra d'EbreSi us sobra temps abans de sopar, us animem que descobriu inscripcions lapidàries que mostren l’alçada a què va arribar el riu a Móra d'Ebre en les riuades i passejar pels antics i costeruts carrers del nucli antic, a la part alta del qual teniu el castell. No us oblideu de travessar a peu l’emblemàtic pont d’arcades sobre el riu Ebre inaugurat el 1943.

En piragua de Miravet a BenifalletDiumenge al matí, després d'esmorzar, us esperen a Flix, on l'empresa Rogles Aventura us ofereix una experiència en piragua De Miravet a Benifallet. La travessa del pas de Barrufemes. Possiblement, el tram més bonic de l'Ebre català.

En aquesta ruta us endinsareu en les restes d'un molí àrab o les illes de Cateura i del Nap abans d'arribar a l'emblemàtic pont del Llaguter de Benifallet. Si voleu una foto bonica amb el castell de Miravet al fons, cap altra com la que fareu en aquest recorregut des de l'aigua, des d'on també podreu albirar el massís del Port.
I després, carretera i manta, i cap a casa. Bon viatge!

Localització

Javascript is required to view this map.