Ulldecona

Els esdeveniments més rellevants

Però si es parla d’Ulldecona és imprescindible parlar de les representacions de la Passió per la Setmana Santa. Tota la població s’aboca en la posada en escena d’aquest drama sacre que s’ha convertit en una tradició de referència no només a les Terres de l’Ebre, sinó també a la resta de Catalunya.
 

La Passió d'Ulldecona

La Passió d’Ulldecona compta, a més, amb la particularitat de tindre dos versions. La primera de les versions és en castellà i va ser escrita per Josep Maria Junyent i Quintana als anys 60 del segle passat. Tres dècades més tard, als anys 80, es va encarregar un nou text, en català, a Jaume Vidal i Alcover. Actualment, els actors de la Passió representen cada any els dos textos.


Les festes majors se celebren entre finals d’agost i principis de setembre. Cada cinc anys hi ha quinquennals.
 

Festes d'Ulldecona

La Fira de Sant Lluc d'Ulldecona s’organitza des de l’any 1991 i coincideix amb les tradicionals festes de Sant Lluc a l'octubre. Als ja tradicionals estands amb oferta multisectorial que va des de la pedra al moble passant per l’automòbil, l’alimentació, maquinària agrícola, tèxtil o restauració, per citar-ne alguns, l’hi afegim la Mostra Cívica (al Casal de Joventut) i zona de jocs infantils.

Tots els diumenges de juny i els dos primers de juliol a l'ermita de la Pietat hi ha unes jornades musicals. La intenció d'aquest esdeveniment és gaudir i descobrir nous mons mitjançant la música: un altruïsme màgic on la procedència d’uns i altres té el nexe comú de la convivència i la inquietud cultural.