Alcanar

Passejant per Alcanar

Cisterna del Vall i església de Sant Miquel


El nucli antic d’Alcanar consta de sinuosos carrers medievals i edificis com ara la Casa O’Connor, un dels darrers exemples que queden del romànic valencià, la Cisterna del Vall, ambdós reconvertits en sales d’exposicions, l’església de Sant Miquel, que barreja els estils renaixentista i neoclàssic, i el Palau del Marquès.

L’únic reducte arquitectònic de l’època romana és la Torre del carrer Nou o Torre del Moro, que manté l’anomenat pont dels Estretets, per on durant segles es travessava el riu Sénia.

Un barri molt característic és el barri del Rocall, producte del primer eixamplament extramurs i format per cases entre mitgeres.

A prop de l’ermita del Remei s'alça el jaciment iber de la Moleta del Remei, considerat monument historicoartístic des del 1979, que ofereix la possibilitat d'una visita guiada emmarcada en la Ruta dels Ibers i vistes panoràmiques sobre la badia dels Alfacs.

 

Església de Sant Pere i badia dels Alfacs

A les Cases d'Alcanar, un petit poble mariner nascut al voltant d’una antiga torre de defensa contra la pirateria, destaca l’església de Sant Pere, construïda al s. XIX. Avui dia el seu port esportiu pot satisfer totes les necessitats dels amants de la nàutica.

La varietat de platges (d'arena fina, de suau codolar i recollides cales) proporciona tranquil·litat i seguretat als banyistes més exigents.

A més, Alcanar és un dels pobles amb més patrimoni costaner de la Guerra Civil. A la platja de l'Estanyet, per exemple, hi podreu trobar restes de dos nius de metralladores construïts per l'exèrcit republicà per defensar-se d'un eventual atac feixista.