La Pobla de Massaluca

Passejant per la Pobla de Massaluca

Entre els diferents indrets d’interès que té la població destaquem l’església parroquial de Sant Antoni, finalitzada l’any 1608 i d’estil gòtic tardà, amb una sòbria decoració a la façana.
 Un altre edifici religiós és l’ermita de Santa Madrona, situada en un indret molt ben conservat, dalt d’un tossal a l’entrada a la Pobla per Vilalba. Aquest temple, restaurat l’any 1953 a causa dels danys soferts durant la Guerra Civil, és de planta rectangular, amb portalada de mig punt adovellada. L’any 1955 s’hi va instal·lar al seu camí, un viacrucis a manera de calvari, consistent en uns pilanets enjardinats.

A prop del poble hi ha l’ermita de Santa Magdalena de Berrús, important centre de romiatge de tots els pobles de la rodalia. Originàriament es trobava situada en un altre lloc, proper al riu, fins que l’any 1965 la traslladaren a l’actual emplaçament, per salvar-la de les aigües de l’embassament.

El nucli urbà conserva dos porxos considerats emblemàtics, dels molts que n’hi havia antigament. Un és el porxo de la Plaça de la Vila, al carrer Pilota. També cal fer esment de la plaça Major del poble i de diverses cases que destaquen pels seus elements arquitectònics, com són Casa Folqué i Casa Eugenio.

La Pobla compta també amb un port nàutic, situat a la riba del riu Matarranya, ideal per practicar esports aquàtics, pesca, etc.