L'Aldea

Passejant per l'Aldea

L’Aldea conserva fins a quatre torres que han perdurat fins als dies d’avui: la torre de la Candela, antiga entrada a l’Ebre; la torre de l’ermita, que en altres temps va fer la funció de torre de defensa de la boca de l’Ebre, la torre de la Burjassénia, i les runes de la torre de Vinaixarop. Una ruta que es pot fer amb bicicleta o a cavall.
 

Torre de l'Aldea


Al costat de la torre de l’ermita hi ha l’ermita de la Mare de Déu de l’Aldea, de nau única amb capelles laterals i un campanar. L’Ajuntament té projectat fer-hi un centre d’interpretació que ajude els visitants a conèixer la història de l’Aldea i els principals atractius del delta de l’Ebre. Des de dalt de la torre es pot albirar una magnífica panoràmica.

L'Aldea és un lloc ideal per gaudir d'un paisatge únic. Per una banda, tenim la zona de secà ideal per conèixer la flora i conreus mediterranis; per l'altra, la zona deltaica, on l'únic punt de referència és l'horitzó. Aquest paisatge es pot recórrer a peu, en bicicleta, o a cavall. Els més atrevits poden gaudir d'una vista d'ocell si s'aprofiten els serveis del camp de vol.

Altres llocs interessants per visitar són els molins arrossers o un molí tradicional d'oli. I també hi trobareu el Museu del Vent, un espai per entendre el vent de les Terres de l'Ebre i els vents del món.

Els amants de la pesca tenen també l'oportunitat de practicar el seu esport a l'embarcador que hi ha a la vora del riu Ebre, on podran traure exemplars de silurs, llobarros i altres espècies aquàtiques.