Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l'Ebre

Espai museístic a Deltebre

Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l'Ebre

C/ Dr. Martí Buera, 22
Tel. 977 489 679
43580
Deltebre

L'Ecomuseu del Parc Natural del delta de l'Ebre va ser inaugurat a l'octubre de 1989. Aquest centre introdueix el visitant en els valors humans i naturals del delta de l'Ebre.

 

Ecomuseu del delta de l'Ebre

El recorregut s'estructura al voltant d'un seguit d'espais on es reprodueixen els ambients naturals típics de la zona, com són el riu, les llacunes, els arrossars o el bosc de ribera. A més es fa una repàs de les activitats humanes que s'han desenvolupat, o es desenvolupen, en aquest espai natural.

Explicacions sobre la pesca, la navegació fluvial, la construcció de séquies i canals o el cultiu de l'arròs ajuden a entendre la relació entre l'home i la natura deltaica.

 

Horari
De maig a setembre.
De dilluns a dissabtes, de 10 h a 14 h i de 15 h a 19 h.
Diumenges i festius, de 10 h a 14 h.

 

Contacte
Ramon Vidal
a/e: pndeltaebre.dmah@gencat.net / lescolarvidals@terrra.es
 

 

Altres tarifes
Reduïda: 0,90 € (+15 pax)
Carnet jove + Club Súper 3: gratuït

 


Visita a l'Ecomuseu
La visita comença pel mas, construcció típica, on trobem el centre d'informació i la sala de projeccions; al pis superior hi ha una altra sala on està ubicada l'exposició permanent del Parc. Aquesta sala comunica amb l'exterior, on comença l'itinerari flanquejat per diversos plafons, el contingut dels quals fa referència a l'element que es pretén representar.

 

Ecomuseu del Delta de l'Ebre


En conjunt hem de distingir-hi dos parts: una humanitzada i una altra que correspon als sistemes deltaics no alterats. En el primer cas hi trobem, respecte al sistema agrícola, al·lusions a la xarxa de rec de la plana deltaica: assut, canals i desguassos a les hortes, als fruiters i els arrossars, mentre que als ambients naturals hi trobem una llacuna, un ullal, el riu amb la seua corresponent illa i una representació del bosc de ribera.
 

Les activitats tradicionals humanes hi tenen una presència privilegiada. Hi ha construïdes tres barraques típiques dedicades a la pesca continental, a les tècniques tradicionals del conreu de l’arròs i una altra habilitada com a observatori d'aus de la llacuna.

 

Barraques de l'Ecomuseu del Delta de l'Ebre


Com a mostra de l'important paper de la navegació fluvial de l'Ebre en èpoques anteriors hi trobem un autèntic llaüt recuperat expressament del fons del riu.
 

Llaüt recuperat del fons del riu exposat a l'Ecomuseu del Delta de l'Ebre


Finalment, cal destacar el magnífic aquari de l'Ecomuseu, que acull en viu les principals espècies de peixos i amfibis del Delta.

Tarifes

1,20 €

GPS: Latitud

40.722632

GPS: Longitud

0.721965

Localització

Javascript is required to view this map.