Pintures rupestres de Font Vilella

Art llevantí a Tivissa

Pintures rupestres de Font Vilella a Tivissa

a uns 7 km al SO de Tivissa
TivissaLes pintures rupestres de Font Vilella de Tivissa estan situades a uns 7 km al SO de la població. Al fons del barranc de Vilella, es troba una gran esplanada on hi ha la font del mateix nom, la qual, segurament va esdevindre el nucli dels primers habitants del territori.

Des d’aquesta zona es poden veure les tres coves que contenen les pintures rupestres: la cova del Ramat, la del Cingle i la del Pi.

La cova del Ramat conté un conjunt de nou animals semblants als cérvols o cabres pirenaiques Hispàniques. La decoració de les figures es realitzada de color roig marronós a manera de taca uniforme.

La cova del Cingle conté una sola representació constituïda per la figura d’un arquer o caçador, de 32 cm d’alt, dempeus i en disposició de disparar l’arc.

La cova del Pi alberga pintures que són difícils de distingir i de percebre. Hi ha principalment cinc figures dibuixades mitjançant traços lineals, que donen forma de representació humana, d’acció i de moviment.

Les pintures rupestres de Font Vilella s’insereixen estilísticament en el que ha sigut anomenat art naturalista o llevantí, que tindria l'origen a les darreries de l’epipaleolític, en un substrat indígena que s’endinsa en els processos de neolitització (a partir del 6.000/5.000 a C).

Les coves romanen tancades al públic per reforçar la seua conservació.

El recorregut està senyalitzat com una ruta de senderisme.

 

Tarifes

GPS: Latitud

GPS: Longitud