Alcanyís - Cretes

Via Verda

Vista d'Alcanyís

Nucli antic d'Alcanyís

Tot i que la Via Verda que us detallarem estació per estació arranca a Arnes-Lledó, al costat del riu Algars (llera que separa Aragó i Catalunya), podeu iniciar el recorregut a Alcanyís. I encara que la ruta senderista comença a estar ben condicionada després d’aquest municipi aragonès, si opteu per la bicicleta de muntanya també podeu sortir des de més amunt, de La Puebla de Híjar, on trobareu un paisatge generalment estepari i àrid, però amb un perfil suau i lleugeres pujades.

El tram des d’Alcanyís a Arnes-Lledó us portarà per les estacions de Valldalgorfa (on passareu el túnel de l’Equinocci), Valljunquera, la Vall de Tormo, la Torre del Comte, Vall-de-roures (declarat conjunt historicoartístic) i Cretes.

El recorregut és pràcticament pla i una ruta senzilla que es pot fer amb tota la família. Són uns 40 km amb un desnivell màxim de 100 metres; el punt més alt es troba a Valljunquera (516 m), i el més baix, al viaducte d’Algars (420 m), després del qual entrareu en terres catalanes. Aprofiteu per fer una parada i gaudir de meravelloses vistes de la pineda, el riu i el massís del Port.

A partir d’aquí us esperen 41 túnels, alguns de llargada considerable, per això, malgrat que la majoria estan dotats de sistemes d’il·luminació automàtica, us recomanem sempre de portar algun llum.