De Tivissa a Sant Blai

Ruta a peu per la rodalia de Tivissa

Ruta de Tivissa a Sant Blai

Tivissa

Fitxa tècnica
Durada: 1 h 10 min
Distància: 3,63 km
Desnivell: 150 m
Dificultad: fàcil
Època recomanada: tot l'any
Senyalització:

 

Descripció
Aquesta ruta capta el contrast paisatgístic entre les feixes d'oliveres i d'ametlers i els escarpats cingles de Sant Blai, ideals per a les excursions de muntanya.

 

Recorregut
El punt de partida és Tivissa. S'hi arriba des de Móra d'Ebre per les carreteres C-12 i C-44, prenent primer els indicadors de Tivissa i seguidament els de la zona esportiva i oficina de turisme. Després cal dirigir-se als camps d'esports per un carrer de circumval·lació i, al costat del camp de futbol, es trobaran els indicadors d'un aparcament: és el punt d'inici de la ruta.

 

Des de l'aparcament al costat del camp de futbol, cal anar amunt per la dreta fins que, coincidint amb el final del carrer Sant Blai, tombant a l'esquerra, comença una pujada, forta però curta, per on se sortirà del poble. De seguida es planeja i, al costat d'una casa, es troben els primers indicadors del GR-7 i el camí es transforma en corriol.

 

Es continua entre feixes d'ametlers i d'oliveres. Encara no 10 minuts més endavant, s'arriba a un coll des d'on ja es pot albirar el cingle que protegeix Sant Blai.

 

Als 20 minuts s'arriba a una pista ampla. S'ha de continuar per la pista a l'esquerra, seguint en tot moment les marques del sender GR-7. És en aquest indret on hi ha una vista fabulosa del poble. Cal continuar per la pista, que s'endinsa entre els cingles i, gràcies a una obertura natural, es passa pel barranc de Sant Blai. El camí s'enfila.
 

Font de l'ermita de Sant Blai a Tivissa


Quan ja fa una mitja hora que caminem, arribem a una petita àrea de descans, on el barranc fa uns tolls d'aigua i també hi ha una font. Uns 8 minuts més tard s'arriba al monestir de Sant Blai, situat sota un cingle, embolcallat de boscos d'alzines i pins.

 

La tornada dura una mitja hora i es fa pel mateix camí.

 

 

Informació pràctica
Es recomana dur cartografia de l'entorn. Per fer aquesta ruta cal portar roba i calçat adequats, aigua i menjar suficient.

 

Font: ACNA SL
Més informació a la web del Palau Robert

 

Javascript is required to view this map.