Sant Salvador d'Horta

Ruta caminant des d'Horta de Sant Joan

Sant Salvador d'Horta

Horta de Sant Joan

Fitxa tècnica
Durada: 45 min
Distància: 3,4 km
Desnivell: 130 m
Dificultad: fàcil
Senyalització:

 

 

Descripció
Curta excursió de gran bellesa fins al santuari de Sant Salvador d'Horta, al peu de l'esvelta muntanya de Santa Bàrbara. Des d'allà es pot admirar part de la plana de la Terra Alta i les espectaculars muntanyes del Parc Natural dels Ports, entre les quals destaquen les vertiginoses parets de més de 300 m d'altitud de les roques de Benet.Recorregut
L'inici del recorregut és a Horta de Sant Joan, poble on s'accedeix des de Gandesa per les carreteres T-334 i T-3531.Us proposem de sortir des del Centre Picasso, on es pot arribar des de la plaça de l'Església pel carrer de Baix. Agafem el carrer de l'Hospital en direcció est fins a trobar la pista asfaltada que es dirigeix cap a la muntanya de Santa Bàrbara. Continuem la pista passant pel costat d'una bassa.Al cap d'un quart d'hora cal deixar una desviació a mà esquerra. Comença la pujada cap a la muntanya fins que arribem al convent de Sant Salvador, prop de la mitja hora de camí.
 

Convent de Sant Salvador d'Horta de Sant JoanLa primera construcció coneguda d'aquest edifici va ser impulsada per l'orde del Temple, que tenia a Horta la seu de la comanda del mateix nom; data del segle XIII. Posteriorment, en temps dels hospitalers, fou reformada i ampliada. Cal destacar el convent adjunt, anomenat dels Àngels, i els seus claustres, bastits durant el segle XVI.Feta la visita, cal tornar a Horta de Sant Joan pel mateix camí per on hem vingut. Fi de l'itinerari.


A Horta de Sant Joan no es pot deixar de veure el seu recinte vell, el Centre Picasso ni l'Ecomuseu dels Ports, instal·lats, aquests dos, a l'edifici de l'antic Hospital d'Horta.
 


Informació pràctica

Per fer aquesta ruta cal portar roba i calçat adequats, menjar i aigua suficient.
Us recomanem dur cartografia de l'entorn.
 


 
Font: ACNA SL
Més informació a la web del Palau Robert

Javascript is required to view this map.