La Jueva de Tortosa

Proposta turística al call jueu de Tortosa

La Jueva de Tortosa

La Jueva de Tortosa

Reserves en línia

 

Informació

La Jueva de Tortosa és una proposta turística per conèixer i experimentar com era la vida quotidiana de la comunitat jueva de Tortosa i descobrir l'entramat de carrers i carrerons que conformen l'antic call jueu de la ciutat mentre ressonen melodies sefardites.

La Jueva de Tortosa pretén donar a conèixer el llegat jueu de la ciutat de Tortosa de la mà del personatge de Blanca (Pili Cugat, diplomada en Turisme a la Universitat de Girona i guia oficial de Catalunya), una jueva que va viure a finals del segle XV, que es passeja per l'antiga aljama mentre explica anècdotes de com era el call i es refugia en el cant regalant al visitant sensacions evocadores d'un passat no tan llunyà.

698 080 050 (Pili Cugat)
43500
Tortosa

Serveis

La visita teatralitzada comença des de la plaça de la Immaculada (al barri de Remolins), quan Blanca fa la seua aparició entre els visitants. Aquí emprenem un viatge en el temps d'uns 55 minuts que ens porta pels carrers del call fins arribar a la plaça Ben Saruq i al Portal dels Jueus, dos de les referències més importants de la jueria.

La jueva tortosina evoca la seua infantesa mentre busca la casa natal, el forn de pa o qualsevol altre referent que li recorde el call tal com el va viure. Entretant repassa alguns dels fets més importants de la història mil·lenària dels jueus a Tortosa, com ara la fundació dels calls nou i vell, la conquesta de la ciutat per Ramon Berenguer IV (1148) o la Disputa de Tortosa (1413).

Un paisatge de castells, muntanyes i riu que es fusionen en un espectacle únic que des de finals d’abril fins a l’agost fins i tot podeu gaudir al vespre.


Visites i representacions

  Primer dissabte de mes, a les 20.00 h
  Preu: 14 € (adults), 5 € (de 12 a 18 anys)

*Nova proposta
Visita teatralitzada al call + Catedral de Tortosa


La visita guiada teatralitzada al barri jueu de Tortosa ara s'amplia amb la visita a la Catedral de Santa Maria, on entre altres tresors, es mostra l'excepcional làpida trilingüe, prova de l'existència de comunitat jueva a Tortosa, al segle VI.

Suplement de 4 € qui vulga visitar la Catedral (tiquet entrada inclòs).

I per als usuaris registrats de Viulebre...

GPS: Latitud

40.817034

GPS: Longitud

0.524318

Reserves

Espectacle d’interpretació i cant al call jueu de Tortosa
14 €

Localització

Javascript is required to view this map.